…
…
10 Mayıs 2023, Çarşamba altınordu,Ordu,Türkiye

İl Müdürümüz Yunus ÖZDAŞ’ın Engelliler Haftası Kutlama Mesajı


ngelliğe neden olan koşulların ortadan kaldırılması toplumsal bilincin artırılması ve engelli bireylerin sosyal ekonomik ve siyasal arenaya tümüyle dahil olduğu bir toplum yaratmak için engelli bireylere gerekli fırsatların sağlanması son derece önemlidir. 
Ülkemiz bu bilinçle son 21 yılda engelli hakları kapsamında sessiz bir devrim gerçekleştirerek iyileştirici düzenlemeler yapmış ve engellilerimizin kaliteli yaşam sürdürebilmeleri toplumsal hayata tam ve eşit katılım sağlayabilmelerine yönelik çalışmaları artarak devam etmektedir.
Bu kapsamda İlimizde,
engeli olan vatandaşlarımız için kurum bakımı, evde bakım hizmeti, ailesi yanında bakılma imkânı olmayan ve kapasite nedeniyle resmi kurumlara da yerleştirilemeyen bakıma muhtaç engellilerin başka illere gönderilmeden, yakın çevre ile iletişimi kesilmeden, bakım hizmeti imkânı tanınan özel bakım merkezleri, 2022 sayılı Kanun kapsamında engelli maaşı, engelli kimlik kartı ile kamu ve özel teşebbüslerde indirim veya ücretsiz hak verilmektedir. 
Bir kentin ve bir ülkenin gelişmişliği, sokaklarında, okullarında, sosyal alanlarında görülen ortopedik, görme,işitme engelliler ile farklı gelişim gösteren bireyler ve yaşlı sayısı kadardır. 
Hamd olsun ki ilimiz başta olmak üzere ülkemizde tüm engel gurubundan engellimizle sokaklarımızda sosyal alanlarımızda karşılaşabiliyoruz.
Bu vesile ile tüm engelli kardeşlerimizin Engelli Haftası’nı kutluyor sağlık ve afiyet diliyorum.