…
…
…
…
…
…
…
19 Mayıs 2023, Cuma Ünye,Ordu,Türkiye

Ünye Çınarsuyu Tesisleri Psikososyal Destek Merkezi Olarak Hizmet Verecek


Ordu Büyükşehir Belediyemiz, Ordu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve  Cumhurbaşkanlığı himayelerinde kurulan Beni Hafife Alma Platformu işbirliğinde gerçekleştirilecek olan “can suyu Çınar Suyu Psikososyal Destek Projesi’nin tanıtım ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çınarsuyu Tabiat Parkı Sosyal Tesislerinde gerçekleşen programda, Vali Tuncay Sonel, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yunus Özdaş, Orkent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Şen, Beni Hafife Alma Platformu Başkan Yardımcısı Erkan Gürkan ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

Psikososyal Destek Programı kapsamında Ünye ilçemizdeki Çınar suyu Tabiat Parkını depremzedelerimize ve özelikle deprem mağduru çocuklarımız faydalanabilecek.

Bu süre zarfında her hafta farklı gruplara yönelik olmak üzere, birer hafta sürecek olan Can suyu Psikososyal Destek Programı ile deprem mağduru vatandaşlarımıza yönelik, travma ve yas danışmanlığı alanında eğitimleri olan uzman psikolog ve sosyal çalışmacılar tarafından psikososyal destek hizmeti verilecek 

Proje ile psikososyal destek verilen deprem mağduru ailelerin yaşadıkları afetin travmalarını en aza indirerek eski rutinlerine kavuşmalarına yardımcı olunmasını hedefliyoruz.

Gönüllülük esaslı çalışmaları da öncelik verilecek projeye katılım sağlayacak alanında uzman isimler ile el sanatları, müzik, robotik kodlama, havacılık ve astronomi, gastronomi, görsel sanatla gibi alanlarda da faaliyetler gerçekleştirilecek.

Her yıl toplam 12 bin 500 kişinin doğrudan ve dolaylı olarak faydalanacağı çalışmada hiçbir vatandaşımızı ayrıştırmadan ve ötekileştirmeden yaşadıkları bu zor süreci hep birlikte dayanışma ile aşacağız.