…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
22 Eylül 2023, Cuma Fatsa,Ordu,Türkiye

Türkiye Yüzyılında “Aile’ye Değer, Türkiye’ye Değer” Aile Çalıştayı düzenlendi.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mızca, 81 İlde ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılmasına yönelik tertip ettiği “Aile Çalıştayı” kapsamında Ordu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda ‘”Aile’ye Değer, Türkiye’ye Değer” Ordu Aile Çalıştayı düzenlendi.
Fatsa Kültür Merkezinde gerçekleşen çalıştaya Ordu Vali Yardımcısı Burak KESER, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yunus ÖZDAŞ, Fatsa Kaymakamı Avni KULA, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi ÖZBAY, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü Ferda YILMAZ, Sahil Güvenlik Komutanı Ü.Tğm. Semih GÜMRÜKCÜ. Jandarma Komutanı Ü.Tğm. Yusuf ÜNSAL katıldı.
Programın Açılış konuşması İl Müdürümüz Yunus ÖZDAŞ tarafından yapılırken Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi ÖZBAY ve Fatsa Kaymakamı Avni KULA birer konuşma yaptılar.
Düzenlenen çalıştayda Ordu Üniversitesinden akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilecek çalıştayda, “Aile, Eşitlik ve Adalet”, “Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah”, “Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme”, “Aile, Çevre ve İklim”, “Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme”, “Aile Odaklı Sosyal Hizmetler” konuları ele alınacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, gücünü milletten alan devlet anlayışıyla birey, aile ve topluma yönelik sosyal politika ve hizmetler alanındaki çalışmalarına katkı yapması amaçlanıyor.
Aile odaklı sosyal hizmet modeli güçlendirilecek.
Bu konu başlıkları altında ailenin güçlendirilmesine ilişkin mevzuat, uygulamalar ve bu konuda geliştirilmesi gereken alanlar tartışılarak, iş ve aile yaşamının uyumlaştırılmasına yönelik geliştirilebilecek politikalar ve ailenin korunmasına ilişkin hak ve sorumlulukların güvence kapsamının nasıl genişletileceğine yönelik yapılacak çalışmalar masaya yatırılacak.
Ailelerin ekonomik ve sosyal yönden desteklenmeleri amacıyla alınabilecek ek tedbirler, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek ekonomik ve sosyal desteklerin neler olması gerektiği konuları tartışıldı.
Ailenin ilişkilerini sağlam temeller üzerine kurmalarını sağlayacak unsurların ele alındığı çalıştayda evlilik ve aile hayatına ilişkin toplumun farkındalık düzeyini artırmaya yönelik neler yapılabileceği üzerinde çalışıldı.
Afet ve acil durumlar için ailelerin bilinç ve farkındalık düzeylerini artıracak ve ailelerin iklim değişikliği konusunda tedbirli olmalarını sağlayacak hususlar da tartışıldı.
Ailenin korunması ve güçlendirilmesinde teknolojinin bilinçli kullanımı ve teknolojik gelişme sürecinin aile lehine kullanımının sağlanmasına yönelik araçların oluşturulması, aile bireylerinin bilinçli medya kullanımına ilişkin kapasitenin artırılması ve aile dostu yapımların teşvik edilmesi çalışmaları masaya yatırıldı.
Aile odaklı sosyal hizmet uygulamalarında yaşanan sorunlar ve önerilerin tartışıldığı çalıştaylarda sosyal hizmet modelinin güçlendirilmesi ve ailelerin sosyal hizmetlere erişimlerinin artırılması için yapılacak çalışmalar ele alındı.
Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’ın ifadeleriyle “toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak üzere, aile ve toplum alanında hizmet sunan her kesim ile bir araya gelerek vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Aile her şeyden önce gelir. Bu çerçevede aileyi merkeze alan vizyonu ülkemizde tanımlayacağız. Türkiye Yüzyılı için ‘Aile’ye Değer, Türkiye’ye Değer’ anlayışıyla Bakanlık olarak ailenin korunması ve güçlenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
Çalıştay İl Müdürümüz Yunus ÖZDAŞ ve Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem KİBAR’ın katılımcılara Katılım ve Teşekkür Belgesi takdimi ile son buldu.