…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2023, Salı Altınordu,Ordu,Türkiye

19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen programlarla kutlandı.


Ordu Valiliği tarafından hazırlanan kutlama programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye mahallesindeki Atatürk Anıtı'nda yapıldı. 

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen törene, Vali Muammer Erol, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Baro Başkanı Av. Sibel Torun, Vali Yardımcıları Ayhan Durmuş, Burak Keser, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yunus Özdaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesi Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Korkmaz, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin, gaziler, askeri ve mülki erkan ile daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Törende, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Celal Tezcan, 
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Korkmaz, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu. Ardından ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden şehit ve gazilerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.  
Programda, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Korkmaz ile Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin  günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Korkmaz, ”Kahraman Gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak,1921 yılında  TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ile  Gazilik unvanı verilmiştir. Bu sebeple bugün 19 Eylül Gaziler Gününün 102. yılını kutluyoruz. Vatanın her karış toprağında  bayrağını, istiklalini, istikbalini, kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Gazilik, Yüce Türk Milletinin gönlünde öyle bir yere sahiptir ki, bütün unvanların önüne geçer. Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Gazidir, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazidir. İlk Meclisimiz Gazidir” dedi.
Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin ise yaptığı konuşmada, ”Gazilerimiz ve Aziz Şehitlerimizin yakınlarının tevdi edilmiş en kıymetli  emanet olduğu inancıyla  Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları ile gazilerimizin yanındadır. Ülkemizin her karış toprağında vatanını, bayrağını kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullara rağmen canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatan severliğin, kahramanlığın yaşayan abideleridir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımız için canlarını feda eden Aziz şehitlerimizi ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor hayatta olan Gazilik unvanı ile şereflenmiş Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya da “Vatan İçin Gaziyiz Biz” adlı şiiri okudu.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yunus Özdaş ise konuşmasında, “Kahraman gazilerimiz ecdadımızdan aldığı gazilik şuuruyla tarihe yön veren nice şanlı zaferleri bizlere miras bırakmıştır. Bu mücadele sayesinde al bayrağımız bağımsızlığımızın bir nişanesi olarak göklerde dalgalanmakta, ezanlarımız semada yankılanmaktadır. Bayrak inmesin, ezanlar susmasın diye canı pahasına mücadele eden gazilerimiz özgür Türkiye’nin teminatıdır. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, Gazilerimizin taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri için eğitimden istihdama ekonomik ve sosyal desteğimizi sürdürüyoruz. Vatanın yiğit evlatları ve çok kıymetli yakınları için elimizdeki tüm imkânları seferber etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
19 Eylül Gaziler Günü programı, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret sonrası Fatsa'da Fatsa-Ünye Çevre İlçeleri Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu Yemek Programı ile devam etti.