Bireysel Gelişim Sosyal Dönüşüm Projesi




PROJENİN AMACI:

Mutlu Yuva Derneği ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde açılan çocuk evlerinde kalan 5-18 yaşlarındaki dezavantajlı çocukların sosyal yaşamda var olabilmeleri, donanımlı, yenilikçi ve girişimci bireyler olarak yaşadıkları topluma fayda sağlamaları, bilim ve teknoloji branşlı üniversite öğrencileri mentörlüğünde, usta çırak ilişkisi ile çocukların sektör anlamında çalışmalar yapmasını sağlamak, aynı şekilde bir adım sonra iş hayatında varlık gösterecek, ilgi ve yeteneklerini geliştirecekleri, karakter gelişimlerine katkı sağlayacak atölyeler açılması.

PROJENİN SÜRECİ:

Çocukların, kendilerini ifade, girişim, liderlik, milli kültür ve tarih bilinci geliştirmeleri noktasında Renkli Dünyam, Liderlik ve Girişimcilik, Drama konularında atölyeler kurarak; mentör öğrenciler eşliğinde, çağdaşlaşma sürecinde, kendi tarihimiz ve kültürümüzle alakalı bilgi birikimi ve donanım sahibi olmalarını sağlayacak etkinlikler düzenlemek.

Çocuk evlerinde kalan 10-18 yaş aralığındaki çocukların rol model ihtiyacı ile birlikte, yenilikçi çözüm arayışları ile desteklenmiş, sosyal dönüşümü hızlandırmaya çabalayan, üniversitelerin çeşitli bölümlerinde özellikle de bilgisayar, teknoloji, mühendislik vb. okuyan 20–29 yaş aralığındaki öğrencilerle çalışmalar yaparak; ‘mentör olarak adlandırılacak’ dezavantajlı çocuklarla çalışmaya uygun donanımlar kazanmış çevresi ile ilgili sosyal sorumluluk üstlenen bireylerin, mentörlerin sayısını artırmak.

Çocuk evlerinde kalan 13–18 yaş aralığındaki çocukların, girişimcilik ve liderlikle ilgili donanımlarını arttıracak paket eğitim programı oluşturarak geleceğe hazırlanmalarına katkı sunmak.

Sivil toplum alanında gönüllü olacak genç mentör adaylarının niteliklerini arttırarak mentörü olacakları dezavantajlı gruplarla daha etkili çalışmalar yürütmelerini sağlayacak paket eğitim programı ile yenilikçi bir yaklaşım sunmak.

PROJENİN SÜRESİ: 18 Ay

PROJENİN FON KAYNAĞI: İSTKA 2021 Mali Yılı “Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı”