…
06 Nisan 2023, Perşembe Tokat, Türkiye

YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER


İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, Dünya Yetimler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2013 yılında, yetimlere sahip çıkılması konusunun dünya gündeminden düşmemesi için her yıl Ramazan ayının 15. gününün Dünya Yetimler Günü olarak anılması kararı alınmıştır.
Yetim ve öksüzlere bakmak, onların anne-baba eksikliğini hissetmeden büyümelerini sağlamak için gayret göstermek, şefkat ve merhametten onları mahrum etmemek insanlık adına yapılacak en güzel faaliyetlerden biridir.
Öksüz ve yetimlere sahip çıkmak, onlara iyilikte bulunmak Yüce Dinimiz İslam’ın da emirleri arasındadır. Kuran-ı Kerim’de öksüz ve yetimlere iyi davranılması, onlara haksızlık edilmemesi hakkında pek çok ayet vardır. Peygamber Efendimiz (sav), -eğer kalbinin yumuşak olmasını ve ihtiyacına kavuşmak istersen, yetimin başını okşa ona şefkat göster- buyurmaktadır.
Devletimiz de bu konuda oldukça özenli davranmakta, öksüz ve yetim yavrularımıza kol kanat germekte, sahip çıkmaktadır. Bu doğrultuda, Bakanlığımız bünyesinde çocuklarımızın korunması ve güvenli bir ortamda yetişmesi için kuruluşlar açılmış, kuruluşlarımızda görevlerinde yetkin personeller aracılığı ile bakıma ve korunmaya muhtaç çocuklarımız, devletimizin güvenli kanatları altına alınmıştır. İl Müdürlüğümüze bağlı çocuk alanında hizmet veren 4 kuruluşumuzda 226 çocuğumuza bakım sağlanmaktadır. Yanı sıra 69 çocuğumuz Koruyucu Aile yanına yerleştirilmiştir.
Bakanlığımızın bir diğer hizmet modeli Sosyal Ekonomik Destek Hizmeti ile aile bütünlüğü olmayan vatandaşlarımızın çocukları ekonomik olarak desteklenmektedir. Bu hizmet kapsamında ilimiz genelinde 1047 çocuğumuz için ebeveynine destek sağlanmaktadır.
Ayrıca tüm bu hizmetlerin yanı sıra Zile Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüzce 76 yetim çocuğumuz giydirilmiş ve ihtiyaçları karşılanmıştır.
Bu yavrularımızın daha iyi şartlarda büyüyebilmeleri, özellikle de sevgi, şefkat ve merhametten mahrum kalmamaları için hepimize görevler düşmektedir.
Bu vesileyle, hiçbir çocuğun öksüz ve yetim kalmamasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor; tüm yetim ve öksüz yavrularımıza sağlıklı, başarılı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.
Mahmut ÖZDEMİR/İl Müdürü