…
24 Kasım 2022, Perşembe Tokat, Türkiye

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR'den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı


Çocuklarımızın ve gençlerimizin, özgüvenli bir şekilde, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyip, dini ve milli değerlere sahip bireyler olarak yetişmesinde en önemli etken değerli öğretmenlerimizdir.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in değindiği üzere; “Kim bir ilim öğretirse ona bu ilimle amel edenlerin sevabı vardır. Bu amel edenin ücretini eksiltmez” diye buyurarak yüce dinimiz İslam’ın ilim öğrenmeye ve öğretmeye verdiği önemini anlatmıştır. Hz. Ali (r.a.)’ın akıllarımıza kazınan; “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” düsturu ise ilmi öğretenlerin önlerinde saygıyla eğilmemizin ehemmiyetini göstermektedir.
Cumhuriyetimizin kurucusu ve Baş Öğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ise; “Ulusları kurtaracak yalnız ve ancak öğretmenlerdir.”, “Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve saygıyı en güzel şekilde ifade etmiştir.
Toplumun içinden çıkan ve yine toplumu geliştiren, yücelten “Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye” anlayışı içerisinde nitelikli, değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirerek gayret gösteren tüm öğretmenlerimize saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum.
Bu vesileyle Büyük ve Güçlü Türkiye'nin büyümesi için emek veren tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar Başta Şehit Öğretmenlerimiz olmak üzere ahirete irtihal eden Öğretmenlerimize Cenab-ı Allahtan rahmet, hayatta olan öğretmenlerimize sağlık ve afiyetler dilerim.
Mahmut ÖZDEMİR
İl Müdürü