…
…
…
…
17 Ocak 2022, Pazartesi Rize, Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı Düzenlendi


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede şiddete sıfır tolerans ilkesiyle hazırlanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planının yerel düzeyde uygulanabilmesi amacıyla 2022-2025 yıllarını kapsayacak olan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı’nı oluşturmak için Çalıştay düzenlendi.

Rize Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Konferans Salonunda Vali Yardımcımız Kübra Baka Kılıç başkanlığında gerçekleşen Çalıştaya çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcileri katılım gösterdi.

Vali Yardımcımız Kübra Baka Kılıç yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın öncülüğünde 4. Ulusal Eylem Planı kapsamında 2022-2025 yıllarında uygulanacak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Hazırlık Çalıştayının mücadeleye önemli katkılar sunacağını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rize Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş’ ta yaptığı konuşmada “Kadına Yönelik Şiddet; sadece kadınların onuruna, bedensel ve ruhsal bütünlüğüne yönelik bir olgu değil aksine ailelere, toplumlara ve gelecek nesillere ciddi anlamda zarar veren bir olgudur. O bakımdan bu illetle topyekün bir mücadele vermemiz gerekmektedir. Memnuniyetle belirtmem gerekir ki bu mücadele ülkemizde tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla büyük bir uyum içerisinde verilmektedir. Şu anda üzerinde konuştuğumuz son eylem planı “Şiddete Karşı Sıfır Tolerans” ilkesi amacıyla ve 5 hedeften oluşup ilimizde de bu hedefler doğrultusunda çalışmalar yapılmaktadır.” diye belirtti.

Konuşmaların ardından sırasıyla İl Emniyet Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürlüğü, Adli Destek ve Mağdur Hizmetler Müdürlüğü, ŞÖNİM ve Kadın Konukevi Müdürlüğü tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

Çalıştayın 2. gününde ise İl Teknik Kurul temsilcilerinin katılımıyla Kadına yönelik şiddetle mücadelede mevzuatın etkin uygulanması, mağdur kadınların adalete erişimlerinin kolaylaştırılması, şiddete sıfır tolerans anlayışının tüm plan, program ve politikalara yerleştirilmesi, koruyucu ve önleyici hizmetlerin etkili sunulmasına yönelik kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, şiddetle mücadelede toplumsal farkındalığın arttırılması ve önlenmesi konuları konuşularak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planının son şekli oluşturuldu.