…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
09 Mart 2022, Çarşamba Eskişehir, Türkiye

Koruyucu Aile Tanıtım Toplantısı


Sayın Valimizin eşi Uzm. Dr. Dilek AYYILDIZ himayelerinde İnönü Kaymakamlığının ev sahipliğinde ilçede yaşayan vatandaşlar ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellere koruyucu aile tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müdürümüz Hüseyin Hacıoğlu koruyucu aile hizmetinde temel amaç; her çocuğa aile ortamında yaşama ve gelişiminin sağlıklı desteklenmesi haklarının verilmesi, gelecekte kendi kendine yetebilen bireyler olmasını sağlamaktır. Gerçek ve çocuğun üstün yararına olacak bu hizmeti desteklemenin, çocuklarımıza hakkı olan sağlıklı ortamı hazırlamanın hepimizin sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Daha sonra İl Müdürlüğümüz Koruyucu Aile Birim Sorumlusu Betül ACAR TAŞ koruyucu aile koruyucu aile modeline ilişkin sunumunu gerçekleştirdi.

Eskişehir İl Müftü Yardımcısı Fatma AKSOY ise İslamiyet’te koruyucu aile olmanın çocuklarla ilgilenmenin onların aile ortamında büyümelerinin faziletlerini Kur-an ve Hadislerde koruyucu aile olmanın öneminden bahsetti.

İnönü Kaymakamı Sayın Rümeysa Sena KURT Peygamber Efendimizin bir yetim olduğunu hatırlattı ve çocukların şefkatli bir aile ortamında yetiştirmesi için İnönü’de yaşayan vatandaşlardan destek istedi.

Hanımefendi Uzm. Dr. Dilek AYYILDIZ Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine ERDOĞAN himayelerinde 10 yıl önce başlatılan Gönül Elçileri projesinin en önemli ayağı olan koruyucu aileliğin, çocuklarımız ve ülkemiz için önemli bir proje olduğuna vurgu yaptı.

Devlet olarak koruma ve bakım altında bulunan çocuklarımızın imkân olarak hiçbir eksiklerinin olmadığını ancak aile şefkatine ihtiyaçları olduğunu söyleyen AYYILDIZ herkesi koruyucu aile olmaya davet etti.

Sayın AYYILDIZ konuşmasının sonunda anlatımlarında dolayı uzmanımız Betül ACAR TAŞ ve İl Müftü Yardımcısı Fatma AKSOY’a, ev sahipliğinden ötürü İnönü Kaymakamı Rümeysa SENA KURT ve İnönü Belediye Başkanı Kadir BOZKURT’a teşekkürlerini iletti.

Program sonunda İlgili Kurumlara İnönü Kaymakamlığınca hazırlanan hediyeler takdim edildi.

Koruyucu Aile programı sonrasında Hanımefendi Uzm. Dr. Dilek AYYIDIZ, İnönü Kaymakamı Rümeysa Sena KURT ve İl Müdürümüz Hüseyin HACIOĞLU İnönü’de Kanser tedavisi gören hastaları evlerinde ziyaret ettiler.