…
…
…
…
30 Haziran 2022, Perşembe Eskişehir, Türkiye

30 Haziran Koruyucu Aile Günü


Koruyucu aileliğin teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Cumhurbaşkanlığının 23 Haziran 2021 tarihinde 2021/12 Sayılı Genelgesi ile Himaye-i Etfal Cemiyetinin kuruluş tarihi olan 30 Haziran Günü Koruyucu Aile Günü olarak ilan edilmiştir.

Gün münasebetiyle İlimizde bulunan koruyucu ailelerimiz ve çocuklarımız Valilik himayelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Farkındalık Yürüyüşü ve Koruyucu Aile Şenliğinde bir araya geldi.

Köprübaşı mevkiinden yoğun katılımlar ile başlayan yürüyüş Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesinde düzenlenen etkinlik alanında son buldu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Hacıoğlu “Yapılan çalışmalar sonucunda; 2002 yılında 23 olan koruyucu aile sayısı 101’e, koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı 118’e çıkmıştır. 

Ayrıca özel gereksinim ihtiyacı olan 25 çocuğumuz da koruyucu aile yanında sıcak aile ortamına kavuşmuştur. “ dedi.

HACIOĞLU İlimizde toplam 292 çocuğumuz korunma altında olup, bu çocuklarımızdan 118 çocuğumuzun koruyucu aileler yanında bakımları sağlanmaktadır. Kurum bakımında olan 174 çocuğumuzun yakınlarının ya da koruyucu aileler yanında bakımlarının sağlanmasının en temel hedefimiz olduğunu söyledi.

Hanımefendi Uzm. Dr. Dilek Ayyıldız ise yaptığı konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine ERDOĞAN himayelerinde 10 yıl önce başlatılan Gönül Elçileri projesinin en önemli ayağı olan koruyucu aileliğin, çocuklarımız ve ülkemiz için önemli bir proje olduğuna vurgu yaptı.

Bu hedef doğrultusunda; Kaymakamlıklarımızın ev sahipliğinde 14 İlçemizde ve Kamu Kurumlarında Koruyucu Aile Tanıtım Faaliyetleri düzenlenmiştir. Bu tanıtım faaliyetlerimiz devam edecek olup, Çocuklarımıza daha iyi hizmet vermek önceliğimiz olacaktır.

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce hazırlanan Koruyucu Ailelerin duygu ve düşüncelerini aktardıkları spot film gösterimi sonrasında koruyucu aile yanında bulunan çocuklarımız koruyucu anneleri için kendilerinin yazmış oldukları şiirleri okudular. Bir koruyucu anne ve oğlu hazırlamış oldukları piyano resitalini katılımcıların beğenisine sundu.

Nafiye Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitim Merkezi Korosu tarafından Türk Halk Müziği konseri verilen program, çocukların ellerinde bulunan balonları gökyüzüne bırakmasıyla sona erdi.

Programa Hanımefendi Uzm. Dr. Dilek Ayyıldız, Vali Yardımcıları Kubilay Ant ve Salih Altun, İlçe Kaymakamları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Hacıoğlu, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre katıldılar.