…
…
…
…
26 Ocak 2022, Çarşamba Eskişehir, TÜRKİYE

Resimlerin Şarkısı Atölyesi Açıldı


İl Müdürlüğümüze bağlı Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğümüz ile QNB Finansbank arasında gerçekleştirilen proje kapsamında oluşturulan “Resmilerin Şarkısı” atölyesinin açılışı gerçekleştirilmiştir.

Eskişehir de ‘Çocuk Koruma Sistemi’ içinde yer alan, 7 yaş ve üzeri çocukların kişisel gelişimlerine yönelik ‘Resim’ ve ‘Müzik’ sanatları alanında faaliyetleri yapabilmesine yönelik Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü içinde yer alan çok amaçlı salon ‘Atölyeye’ çevrilmiştir.

Resim ve Müzik eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere;

Resim Sanatına yönelik;

3 ayrı ölçüde toplam 50 tuval, 10 adet Resim Masası,20 adet ayarlanabilir tabure, 20 adet şövale ile tüketim malzemesi olarak yağlı boya kağıtları ile boya malzemeleri temin edilmiştir.

Müzik Sanatına yönelik;

9 adet gitar, 3 adet keman, 2 adet ukulele, 3 adet gitar ayaklığı, 16 adet bez çalgı aleti ile tüketim malzemesi olarak 120 adet çeşitli teller, keman yastıkları ve yaylar temin edilmiştir.

Açılışı yapılan ve aynı anda 20 kişinin eğitim alabileceği ‘Atölye’ de Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen bir ‘Eğitimci’ ve 2 ayrı çocuk gurubu ile başlanmıştır.

Çocuk Evleri Sitesi yerleşkesi içinde ki ‘Atölyemiz’; Site’ de hizmet alan çocukların yanı sıra, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinden hizmet alan çocuklar ile Sosyal Hizmet Merkezlerinden hizmet almakta olup yönlendirilen çocukları da kapsayacak şekilde ‘ortak çalışma alanı’ olarak tasarlanmıştır.