…
…
…
…
19 Mart 2021, Cuma ERZURUM

ERZURUM’DA DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VE BERATI TEVCİH TÖRENİ


Erzurum’da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümü nedeniyle Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi. Valilik Vali Münir Akkaya Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene; Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz, STK başkanları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Şehit Piyade Er Sezai Ekşioğlu’nun babası Mustafa Ekşioğlu’na, Şehit Piyade Uzman Çavuş Rahmi Kaya’nın babası Abdurrahman Kaya’ya, Şehit Jandarma Yüzbaşı Yunus Çelebi’nin babası Kemal Çelebi’ye, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Önek’in annesi Gülbahar Önek’e ve Gazi Jandarma Uzman Çavuş Abubekir Durmuş’a Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.

Törende konuşan Vali Vekili Özgödek, tarih boyunca Anadolu için büyük mücadele verildiğini kaydederek,“ Bu uğurda çok şehit verdik. Bizler de bugün ecdadımızın emaneti bu vatan toprağı için gerekirse hiç düşünmeden canımızı vermeye hazırız. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

 Tören, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.