Proje Adı

Bireysel Danışmanlık Hizmeti Alan Vatandaşların Psikolojik İyilik Halinin Korunması ve Geliştirilmesi Projesi

Hibe Kaynağı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı

Hibe Programı

2023 Teknik Destek Programı

Proje Uygulayıcıları

Yararlanıcı

Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü

Proje Bütçesi

-

Hedef Kitle

İl Müdürlüğünde ve kuruluşlarımızda görevli psikolog, sosyal çalışmacı, psikolojik danışman ve rehber öğretmen ünvanına sahip 20 meslek elemanı uygulanan projenin hedef kitlesini oluşturdu.

Proje Özeti

Uygulanan proje ile başta ilimizde misafir edilen depremzedeler olmak üzere kurumumuzdan aile danışmanlığı, boşanma danışmanlığı, bireysel danışmanlık veya kriz ve yas danışmanlığı gibi alanlarda hizmet alan tüm dezavantajlı vatandaşların ihtiyaçlarına daha etkili ve nitelikli bir hizmet sunumu gerçekleştirebilmek adına kurumumuzda görev yapan psikolog, sosyal çalışmacı ve psikolojik danışman ünvanına sahip 20 meslek elemanına bilişsel davranışçı terapi uygulayıcı eğitimi düzenlendi.

 

Söz konusu proje ile ilimizde veya bölgemizde perspektif süreç içerisinde yaşanabilecek toplumsal olaylar sonucunda ihtiyaç duyulabilecek psikososyal destek hizmetinin niteliğinin artmasına da katkı sağlandı.

Proje Uygulama Süresi

8 gün

Proje Temel Faaliyetleri

1.Faaliyet- Terapi eğitimi verilmesi (8 gün): Doç. Dr. Itır TARI CÖMERT ve Klinik Psikolog Akın KONGUR tarafından projenin hedef kitlesinde yer alan meslek elemanlarına bilişsel davranışçı terapi eğitimi düzenlendi.

Proje Sonuçları

Uygulanan proje ile projenin hedef grubunda yer alan 21 meslek elemanı eğitimi başarıyla tamamladı. Bu sayede hedef grubun bilişsel davranışçı terapi kapsamındaki bireysel görüşme niteliklerinin artmasına katkı sağlandı. Bununla birlikte;

 

Kurumumuza bireysel danışmanlık çerçevesinde başvuru yapan kadınların, çocukların, şehit yakınlarının, gazilerin, gazi yakınlarının, yaşlıların ve engellilerin psikolojik iyilik hallerinin geliştirilmesi ve korunması kapsamında daha etkili bir şekilde çalışma yürütülmesine katkı sağlandı.

 

İl genelinde misafir edilen yirmi bini aşkın depremzede vatandaşın ve deprem bölgesindeki bir milyondan fazla depremzede vatandaşa yönelik Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün sorumluluğunda yürütülen psikososyal destek faaliyetlerinin niteliğinin artmasına katkı sağlandı.

 

İl Müdürlüğümüze aile danışmanlığı, boşanma danışmanlığı, bireysel danışmanlık veya kriz ve yas danışmanlığı gibi alanlarında hizmet alan yedi bini aşkın vatandaşın daha nitelikli bir şekilde hizmet almasına katkı sağlanarak psikolojik iyilik hallerinin geliştirilmesine destek olundu.

 

Perspektif süreç içerisinde de il genelinde veya bölgede gerçekleşebilecek heyelan, sel gibi toplumsal olaylar sonucunda vatandaşların alanda ihtiyaç duyulabileceği psikososyal destek faaliyetlerine yönelik mesleki yeterliliğin artmasına katkı sağlandı.