…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
21 Eylül 2023, Perşembe Tokat, Türkiye

YENİ YÜZYILDA GÜÇLÜ AİLE


Bakanlığımız hizmetlerine katkıda bulunmak amacıyla Bakanımız Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ'ın talimatlarıyla,  81 ilde eş zamanlı düzenlenen aile çalıştayları, “Yeni Yüzyılda Güçlü Aile” sloganıyla 20 Eylül 2023 tarihinde, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi katkılarıyla, kamu kurumları ve STK temsilcilerinin katılımıyla Tokat Gaziosmapaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi.
Tokat Aile Çalıştayı, İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’in açılış konuşmaları ile başlayıp TOGÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Fatih YILMAZ ve Valimiz Sayın Numan HATİPOĞLU’nun hitapları ile devam etti.
Tokat’ımız için son derece önemli olduğuna inandığı Aile Çalıştayı vesilesiyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, “Tokat’taki sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönünde Bakanlığımızın çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla üniversitemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımızın görüşlerinin derleneceği “Aile Çalıştayı” nı İl Müdürlüğümüzün koordinasyonunda gerçekleştiriyoruz” dedi.
Ailenin toplumu oluşturan en küçük sosyal yapı olmasına rağmen toplumun temelini oluşturan büyük bir işlevselliğe sahip olduğunu belirten ÖZDEMİR, “Sağlam bireyler ile sağlam ailenin, sağlam aile ile sağlam toplumun, sağlam toplum ile güçlü devletin varlığının mümkün olduğunun bilincindeyiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak birey, aile ve toplum refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm toplumu hedefleyen katılımcı anlayışla, adil ve arz odaklı bütüncül sosyal politikalar uyguluyoruz. Aile üzerine yapılan çalışmalar ve tartışmalar, hem ailedeki hem de toplumdaki değişim ve dönüşümleri anlamaya, analiz etmeye ve açıklamaya önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.
Son olarak İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, “Çalıştayımızı gerçekleştirmek için bizlere her türlü desteği veren Valimiz Sayın Numan HATİPOĞLU’na, üniversitemizin kapılarını bizlere açan ve konu ile ilgili akademik çalışmalar yapan kıymetli hocalarımızı çalıştayımıza moderatör olarak yönlendiren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fatih YILMAZ’a, emeği geçen tüm üniversitemiz çalışanlarına, fikirleri ve düşünceleri ile bizlere destek olan kamu kurum temsilcileri ve STK’lara teşekkür ediyorum dedi.” ve sözlerine son verdi.
Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fatih YILMAZ yapmış olduğu konuşmada ailenin bir toplumun kilit taşı olduğunu ifade etti. Ailenin korunması kapsamında yapılan çalışmalara Üniversitemizin de destek vereceğini belirten Rektörümüz çalıştay sonrasında ailelerimizin korunması anlamında önemli sonuçların ortaya çıkacağını söyledi. Çıkacak sonuçların ailelerimize ve toplumumuza hayırlar getirmesini diledi.
Hitaplarını yapan Valimiz Sayın Numan HATİPOĞLU, ailenin toplumumuzun çekirdeği olduğunu belirtti. Aile yapısı bozulduğunda ülke ve milletlerin zarar göreceğini belirten Valimiz, bu nedenle toplumsal değerlerin aktarıldığı yapıyı korumanın en önemli hedef olduğunu söyledi. Aile yapısını korumak için çok özel tedbirler alınması gerektiğini vurgulayan Valimiz ortaya konacak tüm fikirlerin önemsendiğini ifade etti. Çalıştayın sonuçlarını dikkatle takip edeceklerini belirten Vali HATİPOĞLU, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fatih YILMAZ’a, İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’e, akademisyenlerimize ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Çalıştay, 10 akademik personel, 22 kamu kurum personeli ve 6 STK temsilcisinin katılımıyla 2 farklı çalışma grubu yapılarak gün boyunca devam etti.
Çalıştayda “Aile, Eşitlik ve Adalet”, “Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah”, “Aile Odaklı Sosyal Hizmetler”, “Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme”, “Aile, Çevre ve İklim”, “Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme” konularında çalışmalar yapıldı.
Çalıştay sonrasında Eğitim Fakültesi Şehit Hüseyin KISA Konferans Salonunda kapanış programı düzenlendi.
Programda Aile Çalıştayına katkı sağlayan akademisyenlere ve katılımcılara plaket ve teşekkür belgesi Rektörümüz Prof. Dr. FATİH YILMAZ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Rasim KOÇYİĞİT, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erdal ŞENOCAK, İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR tarafından takdim edildi. Çalıştay toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.