…
…
…
24 Temmuz 2020, Cuma Tokat, Türkiye

HAMLE YAP HAREKETSİZ KALMA


Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÇHGM) tarafından gerçekleştirilen online satranç turnuvasının Tokat elemelerinde dereceye giren sporcular belli oldu.

Turnuvada ilk üçe giren sporcular, Türkiye Finali Online Satranç Turnuvası’nda şampiyon olabilmek için mücadele verdi.

Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ortaklığında “Hamle Yap Hareketsiz Kalma” sloganıyla 7-18 yaş grubuna özel online satranç turnuvaları düzenlendi. Bu sayede, Türkiye’nin 81 ilinden çocuklar hamle yaptı, hareketsiz kalmadı.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÇHGM) bünyesinde bakım altındaki çocukların katılım gösterdiği turnuva öncesinde çocuklara www.eba.gov.tr, www.tsf.org.tr adreslerinden online eğitim verildi.

Eğitimlerin ardından her ilde il seçmeleri gerçekleştirildi. Her ilde ilk üçe giren sporcular, ‘Türkiye Finali Online Satranç Turnuvası’nda şampiyonluk mücadelesi verdi.

Tokat Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü, Niksar Çocuk Evleri Sitesi ve Tokat Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüklerinde koruma ve bakım altında kalan çocuklarımızın katıldığı turnuvada ilk 3 sırayı Tokat Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde koruma ve bakım altında kalan çocuklarımız aldı.

Turnuvada 1. Sırayı Ersin İPEK, 2 sırayı Engin İPEK ve 3. Sırayı da Azim Can BOLAT aldı.

Tokat Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde görevli Beden Eğitimi Öğretmeni Zafer KARKACIER, Tokat’ta centilmence turnuvanın tamamlandığını kaydederek; “Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÇHGM) bünyesinde bakım altındaki çocukların katılım gösterdiği turnuva öncesinde çocuklara online eğitim verildi. Eğitimlerin ardından her ilde seçmeler gerçekleştirildi. Tokat’ta gerçekleştirilen online turnuvada ilk üçe giren sporcularımız, ‘Türkiye Finali Online Satranç Turnuvası’nda şampiyonluk mücadelesi verecek. İnşallah Türkiye Şampiyonasında da çocuklarımızın dereceye girmeleri için çalışmalara devam edeceğiz. ” dedi.