…
03 Aralık 2022, Cumartesi Tokat, Türkiye

Bir Gün Değil Hergün Yanınızdayız


3 Aralık günü tüm dünyada Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer bireylere eşit ölçüde sağlanması amacına dönük çalışmaların yapılması gereken bir gün olarak duyurulmuş ve bu günü ‘Uluslararası Engelliler Günü’ olarak kabul edilmiştir.
Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husustur. Engellilerin eğitim, sağlık, istihdam, sosyal güvenlik ve toplumsal yaşama katılımda fırsat eşitliğine vurgu yapan politikalara öncelik verilmesi devletimizin ve bu anlamda aktif politikalar yürütmekte olan Bakanlığımızın öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır.
Sosyal devlet olmanın verdiği anlayışla, ülkemizde engelli vatandaşlarımızın toplumda hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulması amacıyla önemli yasalar hayata geçirilmiş böylece; başta istihdam olmak üzere eğitim, sağlık hizmetleri, bakım ve sosyal güvenlik alanlarında büyük mesafeler kat edilmiştir.
Peygamber Efendimiz (sav) , görme engelli bir kimseye yol göstermeyi, sağıra ve dilsize laf anlatmayı sadaka olarak telakki etmiştir.
Bu doğrultuda her yıl daha aktif bir süreç yürütülerek; engelli vatandaşlarımızın sağlık, bakım, koruma hizmetlerinin sağlanması adına engellilerimizin ihtiyaçları karşılanırken toplumsal hayata katılımlarına da destek olunmaktadır. Yaşadıkları ortamlarda aileleri yanında bakılmakta olan engelli vatandaşlarımıza bakım hizmetlerinin sunulması adına da maddi olarak destek sağlanmaktadır.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyor, bu günün toplumsal duyarlılığımıza ivme kazandırmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza ve onlara büyük bir özveri ile destek olan ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Mahmut ÖZDEMİR
İl Müdürü