…
…
…
…
07 Temmuz 2022, Perşembe Ankara-Türkiye

15 Temmuz Türkiye Aşkına Etkinlikleri Kapsamında Şiir ve Resim Sergisi'nin Açılışı Gerçekleştirildi


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında; Türkiye Aşkına temasıyla 81 ilimizdeki kuruluşlarımızda kalan gençlerimiz, yaşlılarımız kadınlarımız arasında ve Bakanlığımız personeli arasında dereceye giren eserlerin yer aldığı “Şiir ve Resim Sergisi”nin açılışı gerçekleşti.


Sergi açılışına Bakanımız Sayın Derya Yanık, Bakan Yardımcılarımız, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Şemseddin Yalçın, Bakanlığımızın Genel Müdürleri, Kurum yetkilileri ile Kuruluşlarımızdan saygıdeğer yaşlılarımız ve gençlerimiz katıldı.
Sergi açılışında konuşma yapan Bakanımız Sayın Derya Yanık “15 Temmuz’da yaşananların ve necip milletimizin tarihte göstermiş olduğu kahramanlıklarının resmedildiği şiir ve resimlerin sergilendiği “15 Temmuz 2022 - Türkiye Aşkına Şiir ve Resim Sergisi” açılış programında olmaktan onur duyduğunu, Vatanımıza, demokrasimize, izzetimize kast eden, Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsını ve Türkiye Büyük Millet Meclisini hedef alarak Milli iradeyi ve demokrasiyi yok etmek isteyen hainler Aziz Milletimizin sarsılmaz bağımsızlık iradesi karşısında menfur emellerini gerçekleştiremeden zillet içinde mağlup olmuşlardır. Milletimiz bu şerefli ve vakur duruşuyla tarihin sayfalarına eşsiz bir Demokrasi Destanı yazmıştır. Gençlerimizin, kadınlarımızın, yaşlılarımızın ve personelimizin yazmış oldukları şiirleri okuduğumda, yapmış oldukları resimlere baktığımda o anları yeniden yaşadım. Bir hayli duygulandım. Allah bir daha memleketimize, böyle karanlık bir geceyi yaşatmasın.” dedi.


Destanlaşan direnişin resmedildiği ve kalemle dizelere döküldüğü 80 eser sergide yer aldı. Dereceye giren bu eserlerin hikâyeleri gelecek kuşaklara ulaşacak, 15 Temmuz ruhu her daim yaşatılacaktır.
Daha sonra Sayın Bakanlarımız ve beraberindeki heyet; Anı defterine Milli Birlik ve Beraberlik mesajı ile duygu ve düşüncelerini yazdılar. Program toplu hatıra fotoğrafı çekimlerinin ardından sona erdi. Sergi 18 Temmuz Pazartesi Günü’ne kadar açık kalacaktır.