…
…
…
…
…
…
06 Temmuz 2022, Çarşamba Ankara-Türkiye

15 Temmuz Türkiye Aşkına Etkinlikleri Kapsamında Hatıra Ormanı Oluşturuldu.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının birlikte hazırladığı “15 Temmuz Şehitlerimiz ve vefat eden Gazilerimiz” adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Bakanlıklarımız tarafından; Ankara Bulvarı üzerinde 15 Temmuz Şehitleri ve vefat eden Gazilerimiz adına oluşturulan Hatıra Ormanına fidan dikimi gerçekleştirildi. Hatıra Ormanı açılış törenine Bakanımız Sayın Derya Yanık, Bakan Yardımcılarımızdan Sayın Fatma Öncü, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Veysel Tiryaki, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Şemseddin Yalçın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığının değerli yöneticileri, Kurum yetkilileri ile 15 Temmuz Şehitlerimizin ve vefat eden 15 Temmuz Gazilerimizin kıymetli aileleri katıldı.

Programda konuşma yapan Bakanımız Sayın Derya Yanık “Bir vefa örneği olarak şehitlerimizin anısını yaşatmak için yaptığımız bu ormanla; Bu topraklara kök salmaya, fidan dikmeye, orman olmaya, dimdik durmaya kararlı olduğumuzu göstermemiz gerekmektedir. Bu fidanlarla birlikte, milletimizin yüreğinde ülke sevgisi, millet sevgisi, devlet-din sevgisi, mukaddesat sevgisi de daha büyümüş, güçlenmiş olacaktır. Genç nesiller buraları gördükçe memleket, vatan ve millet sevgisini, bu şuuru ve bilinci her zaman hatırlayacaklardır. 15 Temmuz bizim için vatan, millet ve bayrak sevgisinin ne demek olduğunu anlatan bir kahramanlık destanıdır. O karanlık gecede milletimiz tanklardan, uçaklardan, bombalardan ve mermilerden hiç korkmamış kendi canını ortaya koyarak vatan topraklarına sahip çıkmıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bu uğurda gözlerini kırpmadan mücadele etmişlerdir. Bu mücadeleyi unutmadık, unutmayacağız! “Toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır” şiarına uygun, bu topraklar bizler var oldukça yaşamaya devam edecek, bu topraklarda Hatıra Ormanları gelecek nesillere perspektif oluşturacaktır.” dedi. Daha sonra Sayın Bakanımız ve beraberindeki heyet; 15 Temmuz Hatıra Ormanına Demokrasi şehitlerimizin ve vefat eden gazilerimizin isimlerinin verildiği çam fidanlarını toprakla buluşturdular.

Ey Aziz Şehidim, Sen gönlünü ferah tut, bu vatan bizlere emanettir! 15 Temmuz gecesinde şehadet şerbetinden içen kahraman Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla; Gazilerimizi de şükranla anıyoruz.