…
18 Eylül 2020, Cuma Konya, Türkiye

İl Müdürümüz İbrahim AKYÜZ'ün "19 Eylül Gaziler Günü Mesajı


      "Vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü ile milli birlik ve beraberliğimizin bekası uğruna üstün fedakârlıklar gösteren  kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’ e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız. Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır.  Gazilerimizin, değerinin anlaşılması ve hak ettikleri şekilde övgü ve minnetle anılması açısından 19 Eylül Gaziler Günü bizler için ayrı önem taşımaktadır. Atatürk’ün, “Ordumuz, Türk Milletinin çelikleşmiş ifadesidir” sözü, her Türk vatandaşının gerektiğinde vatan ve millet uğruna canını seve seve verebilecek yüksek karakterde bir millet olduğunu ifade eder. Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu kahramanı yazan destanın adıdır.
 
          Cumhuriyetin temellerinin atıldığı günden bu yana, vatanını ve değerlerini canından aziz bilmiş, varlığına yönelen tehditlere karşı her türlü güçlüğe göğüs gererek, omuz omuza mücadele etmeyi ilke edinmiş bir milletin mensupları olarak, şehit aileleri ve gazilerimiz için her zaman daha iyisini yapabilmenin gayreti içerisindeyiz ve olmaya  da devam edeceğiz.
 
          Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere,  menfur terör saldırıları sonucu ve 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.''