…
11 Ekim 2020, Pazar Konya, Türkiye

İl Müdürümüz İbrahim AKYÜZ'ün 11 Ekim "Dünya Kız Çocukları Günü" Mesajı


  Kız çocuklarının kendilerini etkileyecek kararların alınması aşamasında bu kararlara katılımlarının sağlanması, desteklenmesi ve güçlendirilmeleri amacıyla 2012 yılında Türkiye, Kanada ve Peru’nun önerisiyle Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen "Dünya Kız Çocukları Günü" her yıl 11 Ekim'de kutlanmaktadır. Bu alınan karar ve kutlamalar ülkemizde kız çocuklarına verilen önemi göstermektedir.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız başta olmak üzere çeşitli kamu kuruluşları erken yaşta evliliğin ortadan kaldırılması, çocuklara yönelik her türlü şiddet ihmal ve istismarın sonlandırılması, tüm çocukların eşit olarak korunma, sağlık, eğitim, katılım gibi temel haklara sahip olmaları için çalışmaktadır.
Ülkemizde Bakanlığımız koordinesinde gerçekleştirilen etkinliklerle kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve şiddet sarmalının kırılması ve kız çocuklarının da insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmasına yönelik farkındalık oluşturacak faaliyetler düzenlenmektedir. Ayrıca kız çocuklarının potansiyellerini keşfetmeleri, hayallerini gerçekleştirmeleri ve kendi hikâyelerini yazmalarını sağlayacak eğitimi almaları konusunda da oldukça geniş kapsamlı çalışmalar yer almaktadır.
Kız çocukları; geleceğimizin anneleri, iş kadınları, bilim insanları, teknoloji dehaları, sanatçıları, siyasetçileridir. Onları hayatın her alanında güçlü bireyler olarak yetiştirmek ve potansiyellerini ortaya koyabilmeleri için çalışmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle kız çocuklarımızın gününü kutluyor, tüm çocuklarımızın gelecekte her alanda güçlü bireyler olmalarını diliyorum.