…
01 Ekim 2020, Perşembe Konya, Türkiye

İl Müdürümüz İbrahim AKYÜZ'ün 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Mesajı


“Milli ve manevi değerlerimizin, kültürel yaşantılarımızın taşıyıcısı yaşlılarımızı her gün hatırlayıp, onlara bunu hissettirmeliyiz. Toplumumuzun bilgi birikimi bakımından en deneyimli kesimini oluşturan yaşlılarımızı, her durumda saygı ve hürmet duyguları ile karşılamalıyız.  Milletimizin kültür haznelerini barındıran, yaşatan ve gelecek nesillere aktaran yaşlılarımız, hayat anlayışlarından, bilgi birikimlerinden istifade edilen birer “bilge insan” olarak değerlendirilmelidirler.

Sahip olduğumuz maddi ve manevi bütün değerleri, bizler yaşlılarımızdan aldık. Yaşlılarımız yaşayan tecrübe abidelerimizdir. Onlara sevgiyle yaklaşmak, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak kültür ve geleneklerimizin önemli bir parçasıdır.

Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, onlara gereken saygıyı ve özeni göstermek, toplum olarak hepimizin görevidir.

Toplumumuzun temel direği büyüklerimizi yalnızca bugün değil, yılın her gününde hatırlayarak, onların değerinin bilincinde olarak geçirmeliyiz. Bu vesileyle tüm büyüklerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, kendilerine sıhhat ve afiyet diliyorum.”