…
…
17 Aralık 2020, Perşembe Ankara, TÜRKİYE

TİSK’in Ortak Yarınlar Özel Ödülüne Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Layık Görüldü


TİSK’in her yıl geleneksel olarak düzenlediği Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödül programının yenilenen yüzü Ortak Yarınlar’da ödüller sahiplerini buldu. Ortak Yarınlar Özel Ödülü Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne verildi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından  3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, kurumsal sosyal sorumluluk alanında farkındalığı artırmak ve kurumları bu konuda teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlenen Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Programı kapsamında ‘Ortak Yarınlar Özel Ödülü’ne Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü layık görüldü.

TİSK’in bir ilke imza atarak gerçekleştirdiği Covid-19 ile mücadeleye özel Ortak Yarınlar Ödül Programı’nda, aday projelerin tamamı salgın özelinde ve 6 önemli kategoride değerlendirildi. Finale kalan projeler, Prof. Dr. Ateş KARA, Bülent ECZACIBAŞI, Vahap MUNYAR, Didem ARSLAN YILMAZ, Nevzat AYDIN, Hacer BOYACIOĞLU, Zehra ÖNEY ve Yıldız GÜNAY'ın da aralarında bulunduğu iş ve sanat dünyasından birçok değerli isimden oluşan bir jüri tarafından oylandı. 25-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen halk oylaması ile yaklaşık 30.000 halkoyu da jüri değerlendirmesine katkı sundu. Ortak Yarınlar Ödül Töreni’nin açılış konuşmasını yapan TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak AKKOL, Bu Programın Kaybedeni Yok, Kazanan Ortak Yarınlarımız” dedi.

TİSK’in her yıl geleneksel olarak düzenlediği Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödül programının yenilenen yüzü Ortak Yarınlar’da ödüller sahiplerini buldu. Bu isimle ilki düzenlenen ödül programının bu seneye özel odak konusu Covid-19 ile mücadele idi. Ödül programı ile salgın sürecinde kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ve örnek uygulamalar üreten 13 kurum ödüllendirildi. Ödüller, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK’un katılımlarıyla 3 Aralık’ta düzenlenen dijital tören ile sahiplerini buldu.

Ortak Yarınlar Özel Ödülüne Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Layık Görüldü

TİSK tarafından Birlikte Mümkün, Dijitalleşme, Çalışana Destek, Topluma Destek, İş Sağlığı ve Güvenliği ödül kategorilerinde, etkililik, kapsayıcılık, iyi uygulama, sürdürülebilirlik,  yenilikçilik, girişimcilik, dijitalleşme, hijyen ve iyilik hali değerlendirme kriterlerine göre belirlenen, Ortak Yarınlar Ödül Programı kapsamında, Ortak Yarınlar Özel Ödülü’ne, salgın döneminde engellilerimiz ve yaşlılarımız için seferber olan engelli ve yaşlı bakım evi çalışanları adına Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ layık görüldü.  Ödül Aile,  Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünü temsilen Bakan Yardımcısı Dr. Selim BAĞLI’ya verildi.  

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ;  “Salgın döneminde engelli ve yaşlı bakım evi çalışanlarımızın emekleri paha biçilemez. Onlar, salgının olumsuz etkilerine en açık olan yaşlılarımız için gecelerini gündüzlerine kattılar.  Kurum ve tesisler genelinde en üst düzey tedbirleri özveriyle aldılar. Her bir bakım evi sakininin sağlığını olağanüstü bir özenle yakından izlediler. Sağlıklı bir şekilde bugünlere gelmeleri için büyük çaba gösterdiler. Bu kapsamda, bu yıl Ortak Yarınlar Özel Ödülüne Genel Müdürlüğümüzün layık görülmesi, tüm çalışma arkadaşlarım için onur vericidir” dedi.