…
17 Aralık 2020, Perşembe Ankara, TÜRKİYE

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Sonuçları Açıklandı!


Engellilerin kamuda memur olarak istihdamları kapsamında mevzuatta gerekli değişiklikler yapılmasının ardından, fırsat eşitliğinin sağlanması, tüm engel gruplarında ve her eğitim kademesinde engelli bireylerin kamuda yer alabilmesi amacıyla kamuda engelli memur istihdamı, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPPS) adıyla merkezi bir sınavla düzenleniyor.
Merkezi sınavda sorular engel gruplarına göre hazırlanıyor. Ayrıca engelli memur adayları için ek süre ve okuyucu gibi destekler sağlanıyor. Sınav ortamları engelli adayların ihtiyaçlarına göre düzenleniyor ve gerekli tedbirler alınıyor.
Ülkemizde 2002 yılında 5.777 olan engelli memur sayısı 2020 yılı sonu itibariyle 57.809’a yükseldi. Merkezi sınavın düzenlenmeye başladığı 2012 yılından günümüze 36.850 engelli bireyin kamuya memur olarak ataması yapıldı.
EKPSS kapsamında ortaöğretim, lisans ve lisansüstü eğitime sahip olanlar Merkezi Sınava; ilkokul, ortaokul ve ilköğretim mezunu olanlar ise Kuraya tabi oluyor. İlki 2012 yılında düzenlenen merkezi sınavın beşincisi 15 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirildi. 2020 Kura başvuruları ise 18-30 Kasım 2020 tarihleri arasında alındı. Ö SYM kayıtlarına göre 97 bin 646 kişinin başvurduğu, tek oturumlu Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı, 15 Kasım 2020 tarihinde 81 il merkezinde saat 10.15'te başladı.

15 Kasım 2020 tarihinde beşincisi gerçekleştirilen EKPSS’nin sonuçları 17 Aralık 2020 tarihinde ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar sınav sonuç bilgilerine; https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebiliyor.

TERCİH VE YERLEŞTİRME

EKPSS sonuçlarına ve kuraya göre yapılacak yerleştirme işlemleri ile ilgili olarak ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanarak ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Tercih Kılavuzda engellilerin yerleştirileceği kadrolar, kadro sayıları ve koşulları, tercihlerin alınması ve yerleştirme işlemleri ile ilgili kurallar yer alacaktır. Tercihlerin alınacağı tarih ile ilgili bilgi ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden adaylara ve kamuoyuna duyurulacaktır.