…
11 Mayıs 2021, Salı Ankara, TÜRKİYE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Nedeniyle 10 Mayıs 2021 Tarihinde Çevrim İçi “ Engelsiz STK Buluşması" Toplantısı Düzenledi


10- 16 Mayıs Engelliler Haftası  kapsamında 10 Mayıs 2021 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği  "Engelsiz STK Buluşması”nda Bakan Derya YANIK, engellilik alanında ülke çapında faaliyetleri bulunan sivil toplum temsilcilerinin başkanları ile bir araya geldi.

Bakanlık Tarihinde İlk STK Buluşması

Çevrim içi, görüntülü olarak yapılan toplantı tanışma ve interaktif düzeyde bilgi paylaşımı şeklinde  gerçekleşti. Bu toplantı, yeni kurulan  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının  ilk STK buluşması olarak kayıtlara geçti.

Bütün engel gruplarını temsil eden Konfederasyon ve Federasyon başkanları ile engellilik alanında faaliyet gösteren Dernek ve Vakıf  Başkanlarını katıldı.

STK buluşmasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK ile Bakanlığın hizmetleri, engellilik alanında yapılabilecek çalışmalar ve alanda karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri  değerlendirildi. Toplantı oldukça verimli geçti.

“ENGELSİZ STK BULUŞMASI” toplantısında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK, AK Parti hükümetleri döneminde hayata geçirdikleri hizmetleri ve  sosyal hizmetlerdeki tarihi dönüşümü  tafsilatlı şekilde anlattı.

Bakan YANIK, aile odaklı hizmet anlayışı  kapsamında engelli bireylerin aileleri ve sosyal çevreleri ile mutlu ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak için Bütünleşik Bakım Modeli çerçevesinde hizmetlerini  hayata geçirdiklerini ifade etti.

Bakan YANIK, ilk defa 2007 yılında başlattıkları evde bakım uygulamasından bu gün itibari ile 535 bin engelli vatandaşımızın hizmet aldığını açıkladı.

Engelsiz Gündüz Yaşam Merkezleri ile   adanmış hayatların omuzlarındaki yükü bir nebze  olsun  hafifletmeyi hedeflediklerini, bu gün itibariyle 127 Engelsiz Gündüz Yaşam Merkezinin hizmet verdiğini belirtti.

Bu merkezlerde  gün içinde engelli bireyler ve ailelerine iş uğraşı terapisinden sanat terapiye, tarımsal terapiden spora kadar bir çok alanda faaliyet yaptıklarını anlatan Bakan YANIK ayrıca gündüz yaşam merkezlerin sayısını ve yaygınlığını daha da artıracaklarının müjdesini verdi.

Kurumsal bakıma ihtiyacı olan engelli bireylerin ise, Engelsiz Yaşam Merkezlerinde insan onuruna yaraşır bir hizmet sunulduğunu  söyledi.

Bakanı Derya YANIK, bu tür istişare toplantılarını sık sık yapacaklarını ve sivil toplum kuruluşlarından gelen geri bildirimleri önemsediklerini ifade ederek; “Hayata dokunan adımları birlikte inşa edeceğiz.” dedi.