…
11 Mayıs 2021, Salı Ankara, TÜRKİYE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Nedeniyle 10 Mayıs 2021 Tarihinde Çevrim İçi “Engelsiz Buluşması" Toplantısı Düzenledi


10- 16 Mayıs Engelliler Haftası Nedeniyle  10 Mayıs 2021 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği  “Engelsiz  Buluşma” toplantısında  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK,  alanında başarılarıyla temayüz etmiş sporcu, sanatçı, müzisyen, girişimci engellilerle ülke çapında faaliyetleri bulunan sivil toplum temsilcilerinin başkanları ile bir araya geldi.

Tanışma ve interaktif düzeyde bilgi paylaşımı şeklinde gerçekleştirilen çevrimiçi, görüntülü olarak yapılan toplantı, yeni kurulan  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının  ilk  engelsiz buluşması olarak kayıtlara geçti.

Alanında başarılarıyla adını ülkemizde ve dünyada duyurmuş  özel gereksinimli sporcu, sanatçı, müzisyen, bireyler ile gerçekleştirilen bu toplantıda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Derya YANIK özel gereksinimli bireylerle sıcak bir sohbet ortamında tanıştılar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının gerçekleştirmiş olduğu bu  ilk engelsiz buluşmada özel gereksinimli girişimci, sporcu, sanatçı, müzisyen ve ressamlar  elde ettikleri başarılar ve bundan sonraki hedeflerini Bakan YANIK ile paylaştılar.

Özel gereksinimli bireylerin elde ettikleri bu başarılar, Bakan Derya YANIK tarafından övgü ve takdirle karşılandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK, aşılması gereken öncelikli engelin, bireysel ve toplumsal önyargılar olduğunun altını çizerek, “Bunun için, birbirini tamamlayıcı nitelikteki çalışmalarla,  toplumsal zihniyet dönüşümünü sağlayacak köklü ve kapsamlı bir değişim sürecini gerçekleştiriyoruz.

Engelli vatandaşlarımız ise, yaptıkları çalışmalar ve başarılarıyla bu süreci daha da hızlandırıyor.  Hep beraber önyargılara karşı mücadele ederek Engelsiz Türkiye’yi inşa edeceğimize inanıyorum” dedi.

Aşılması gereken öncelikli engelin, bireysel ve toplumsal önyargılar olduğunun altını çizen Bakan YANIK, “Bunun için, birbirini tamamlayıcı nitelikteki çalışmalarla, toplumsal zihniyet dönüşümünü sağlayacak köklü ve kapsamlı bir değişim sürecini gerçekleştiriyoruz. Engelli vatandaşlarımız ise, yaptıkları çalışmalar ve başarılarıyla bu süreci daha da hızlandırıyor. Hep beraber önyargılara karşı mücadele ederek Engelsiz Türkiye’yi inşa edeceğimize inanıyorum. Türkiye olarak inşallah yeni başarı hikâyelerini hep birlikte yazacağız” şeklinde konuştu.

Engelli sporculardan Milli Halterci Döndü YEŞİLYURT,  Milli Bilek Güreşçi Fatih KAMUZ,  Milli Atlet Havva ELMALI ve Milli Yüzücü Sümeyye BOYACI, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK'a olimpiyatlarda yeni başarı, rekor ve altın madalyaların sözünü verdiler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK, özel gereksinimli bireyler ile bu tür toplantıları  sık sık yapacaklarını ve onların başarılarını önemsediklerini ve desteklediklerini ifade ederek;  “Başarının önünde hiçbir engel duramaz.” dedi.