…
17 Mart 2023, Cuma Merkez, Edirne - Türkiye

18-24 Mart Yaşlılar Haftası


Ömürlerini ülkemize ve milletimize hizmetle geçiren, milli kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan ve hayatımızın en kıymetli değerleri olan yaşlılarımız, geçmişin tecrübelerini günümüze aktararak geleceğe ışık tutan bir kaynaktır.

Ömrünün en güzel yıllarını; vatanına, milletine ve ailesine hizmet ederek geçirmiş yaşlılarımıza, kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecekleri güvenli ortamı hazırlamak hepimizin görevidir.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bizlere emanet edilen yaşlılarımız; toplumsal hayattan kopmadan, daha kaliteli bir yaşam sürebilmeleri için sürekli olarak sağlık alanında desteklenmekte, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler sürdürmekteyiz. Amacımız; istisnai durumlar haricinde kurum bakımındaki yaşlılarımızın, yalnızlık duygusuna kapılmadan, insanlarla iç içe yaşayarak yaşamlarını devam ettirmeleri, toplumsal hayattan kopmamalarını sağlamaktır.

Edirne ili olarak 65 yaş üstü nüfusta Türkiye’nin en yaşlı illerinden biriyiz. Her geçen gün huzurevine olan talepte artmaktadır. İlimizin bu ihtiyacını karşılamak adına; Edirne Merkez Huzurevi, Uzunköprü Süleybe Şefik Öztürk Huzurevi ve Uzunköprü Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım Merkezi ile yaşlılarımıza hizmet vermekteyiz. Hizmet standartlarımızı ve hizmet kapasitemizi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın, Edirne Valiliğimizin, Paydaş Kurumların ve Hayırsever Vatandaşlarımızın destekleri ile her geçen gün arttırmaktayız.

Unutmayalım ki yaşlısına sahip çıkmayan toplumların, geleceğe güvenle bakma şansı da yoktur. 

Yaşlılarımıza bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygımızı azaltacak ve yarınlara güvenle bakmamızı sağlayacaktır. Yaşlılara saygının bir hafta ile sınırlandırılmaması, yıl boyunca tüm haftaların yaşlılara saygı haftası olmasını temenni ederken, Yaşlılarımızın  “18-24 Mart Yaşlılar Haftasını” kutluyor, büyüklerimizin ellerinden öpüyorum.

 

Bilgin ÖZBAŞ

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü