…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
01 Eylül 2022, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

Kadına El Kalkamaz Mottosu ile Farkındalık Semineri Düzenlendi


01.09.2022 tarihinde İl Genel Meclisi üyelerine yönelik “Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele ve Bağımlılıklar” konusunda ile bilgilendirme semineri düzenlendi.

Düzenlen seminere Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet GEÇMİŞ, İl Genel Meclis Üyeleri, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde ve İl Emniyet Müdürlüğünde görevli personeller katılım sağladı.

Seminer; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ’ın İlimiz genelinde, sosyal hizmetler alanında kadına yönelik gerçekleşen çalışmalar hakkında bilgi vermesi ile başladı. Kadına El Kalkamaz mottosu ile yapılan ve yapılacak olan çalışmalar İl Genel Meclisi üyelerine aktarıldı. İl Müdürümüz ÖZBAŞ; “Özellikle toplumun en ön kesiminde olan insanlar, siyasiler, bürokratlar, kamu personelleri, başkanlar, STK temsilcileri,  esnaflar, öğretmenler şiddet konusunda farkındalık oluşturmak ve topluma örnek olması gereken insanlardır. Bu düşünce ile belki de ülkemiz genelinde ilk defa “Kadına El Kalkamaz” mottosu ile İl Genel Meclisi üyelerine yönelik böyle bir farkındalık semineri oluşturduk. Bizlere bu fırsatı veren siz değerli Edirne İl Genel Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Bugün bu seminerde ben ve çalışma arkadaşlarım; “Şiddet, Şiddete uğrayanların başvuracağı yerler, şiddete şahit olanların yükümlülükleri, ŞÖNİM hizmetleri, Uzaklaştırma kararları, KADES ve UYUMA Uygulamaları, Kadın Konuk Evi Hizmetleri, Zorlama ve Habis cezaları, Elektronik kelepçe uygulamaları, Erken yaş evlilikler ile mücadele, Türkiye Bağımlılıklar ile mücadele çalışmaları” konularında sizleri bilgilendirip, sorularınızı cevaplayacağız” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Gerçekleşen açılış konuşmasının ardından; Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nihan ERTAN tarafından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kadına yönelik hizmet modelleri ile Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından kadına yönelik gerçekleşen çalışmalar hakkında sunum gerçekleşti. Edirne İl Emniyet Müdürlüğünde görevli personeller tarafından ise “KADES ve UYUMA” programlarının tanıtımı, telefonlara kurulumu ve kullanım alanları hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Edirne İl Genel Meclisi Kadın üyeler tarafından “KADES ve UYUMA” programları telefonlara indirilerek, mecliste farkındalık oluşturuldu.

İl Genel Meclisi üyelerinin sorularının cevaplandırılmasının ardından seminer son buldu.