…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
09 Mart 2023, Perşembe Uzunköprü, Edirne - Türkiye

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Depremden Etkilenen Kadınlar Ziyaret Edildi


8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle, 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremden etkilenen; Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Hatay, Kilis, Osmaniye, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’dan, Edirne ilimize gelen ailelerimiz ikamet ettikleri yerlerde ziyaret edildi.

Depremzedelerimiz ikamet ettikleri evlerde ve Uzunköprü KYK’da ziyaret edilerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tebrik edildi. Depremden etkilenen ailelerimizin acılarını yakından paylaşan Edirne Vali V. Sıdkı ZEHİN,  Edirne Valimiz H. Kürşat KIRBIYIK’ın eşi Hanımefendi Dilek KIRBIYIK ve Edirne Vali Yardımcılarımızın Eşleri ziyaret esnasında ailelerimizin talep ve önerilerini dinledi.

Gerçekleşen ziyaretlere; Uzunköprü Kaymakamı Onur KÖKÇÜ, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selim AK başta olmak üzere bir çok kamu kurum ve kuruluş yetkilisi katılım sağladı.

Depremin gerçekleştiği ilk günden bugüne; Edirne Valiliği, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, İlimizdeki Kaymakamlıklar ve Belediyeler ile tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından, ilimize gelen depremzedelere yönelik koordineli bir şekilde her türlü destek ve çalışmalar devam etmektedir.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz bünyesindeki meslek elemanlarımızda Psikososyal Destek Hizmeti kapsamında aileler ile görüşmeler gerçekleştirerek, ihtiyaç tespiti yapılmakta ve ihtiyaçların karşılanması için ilgili kurumlara yönlendirmeler gerçekleştirilerek ihtiyaçlar karşılanmaktadır. Ayrıca ihtiyaç duyulan çocuklar için ailelerimize; Sosyal Ekonomik Destek Hizmet Modeli sağlanmaktadır.