…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
09 Mart 2023, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde “Kermes” Düzenlendi


8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle; Edirne Saraçlar Caddesinde, gelirinin tamamı depremzede aileler için kullanılacak olan “Kadının Emeği Kermesi” düzenlendi.

Kermes; Edirne Valiliği, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı işbirliği ile oluşturuldu.

Edirne ilimizde faaliyet gösteren Kadın Kooperatifleri, Sosyal Dayanışma Merkezleri (SODAM), Sosyal Hizmet Merkezi Bünyesinde Kadın Meslek edinme kurslarının düzenlendiği Yıldırım Sosyal Hizmet Ek Birimi ile Menzilahir – Umurbey Sosyal Hizmet Ek Birimi kursiyerlerinin ve üyelerinin el emeği, göz nuru ürettiği ürünler Kermeste vatandaşlarımızın satışına sunuldu.

Kermes alanında ayrıca; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü koordinesinde stant açılarak “Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele” çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. KADES ve UYUMA Aplikasyon programları vatandaşlara tanıtıldı.

8 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilen Kermesin ve bilgilendirme standının açılışına; Edirne Valimiz H. Kürşat KIRBIYIK’ın eşi Hanımefendi Dilek KIRBIYIK, Edirne Vali Yardımcıları Sıdkı ZEHİN ve Zafer KARAMEHMETOĞLU, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Edirne SYDV Müdürü Tezcan FİDAN, Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran BALI başta olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluş idarecisi ile vatandaşlar katılım sağladı.

Gün boyu devam eden kermesten elde edilecek kazancın tamamı 6 Şubat 2023 tarihinde Ülkemizde meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçları için kullanılacak.