…
15 Mayıs 2023, Pazartesi Merkez, Edirne - Türkiye

Aile Haftası


Aile; aynı evde yaşayan fertlerden oluşan, fertlerin psikolojik, sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarının karşılandığı, toplum içindeki en küçük birimdir.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1993 yılında aldığı bir kararla 15 Mayısı “Uluslararası Aile Günü” 15 Mayısı içine alan, 15–21 Mayıs tarihleri arasındaki haftayı da “Aile Haftası” olarak kabul edilmiştir.

Toplumun çekirdeğini aile oluşturmaktadır. Ailenin güçlü olması demek, toplumun güçlü olması demektir. Aileler; bir milleti millet yapan milli ve manevi değerlerin gelenek ve göreneklerin inançların temel taşıdır.

Çocukların ve gençlerin hayata hazırlanmasında, engelli ve bağımlı nüfusun bakımı ve rehabilitasyonunda, suç ve kötü alışkanlıklarla mücadelede, insan onurunun yükseltilmesinde, mutlu ve huzurlu yarınlara ulaşmada; aile belirleyici bir öneme sahiptir.

Ülkemizde; Devlet olarak ailenin kurulması ve aile birliğinin korunması amacıyla çeşitli yasal düzenlemeler yapılmış olup bu doğrultuda; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak toplumdaki aile yapısını güçlendirmek için Ailelerimize yönelik; Aile Eğitim Programları (AEP)  uygulamakta, yoksulluk düzeyindeki ailelerin aile birliğinin dağılmaması için sosyo-ekonomik destek sağlamaktayız. Ayrıca; evlat edinme modeli, koruyucu aile modeli, doğum yardımı, evde bakım desteği, toplu ulaşım desteği gibi bir çok sosyal hizmet modelleri ile ailelerimizi desteklemekteyiz. İl Müdürlüğümüze bağlı  bakım merkezlerimizde, huzurevlerimizde, yurtlarımızda, çocuk evlerimizde, sevgi evlerimizde, çocuk destek merkezlerimizde ve rehabilitasyon merkezlerimizde bakımını üstlendiğimiz vatandaşlarımıza yönelik; aile odaklı hizmet sunma gayreti içerisinde çalışmalarımızı da sürdürmekteyiz.

Bu kapsamda 7/24 hizmet anlayışı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bünyesinde  “Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk, Engelli Danışma Hattımız” ailelerimize kesintisiz, sürekli hizmet vermektedir.

Ailelerimiz geleceğimiz için en önemli müessesedir. Bu vesile ile toplumsal mutluluğun, istikrarın, paylaşmanın, yardımlaşmanın, barışın, hoşgörünün, sevginin ve saygının kaynağı olan ailelerimizin “Aile Haftasını” kutluyorum.

 

Bilgin ÖZBAŞ

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü