…
…
07 Ekim 2022, Cuma Yenişehir, Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın Mevlid Kandili Mesajı


            7 Ekim 2022 Cuma gününü Cumartesi‘ye bağlayan bu gecede, Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ne bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.
            Bir fazilet güneşi ve hidâyet meşalesi olan Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) bütün insanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur, sönmeyen bir kandildir. Onun doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biri, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. O, hep iyilik ve güzelliği muştulamış, yeryüzünde güzel ahlakın, adalet ve faziletin timsali olmuş, barışın huzurun,  hayır ve esenliğin yeryüzünde tesis edilmesini sağlamıştır.
            Mevlid Kandili, Hz. Peygamber Efendimizi anlama, anlatma, yaşama ve genç nesillere anlatmak için en önemli zamandır. Peygamber Efendimiz’in dünyayı onurlandırdığı bu mübarek geceyi, kendimizi sorgulamamız ve Allah’ın sonsuz merhametinden faydalanabilmemiz için bir vesile olarak görmeli ve en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. İnsanlığın her zaman ve her mekânda Hz. Peygamberimizin tebliğ ettiği ilahi mesaja ve bu mesajın hayata geçirilmiş şekli olan sünnetine ihtiyacı vardır. O’nun söylediği her söz, yaptığı her eylem, insanlığın daha iyi yaşamasını, daha iyi düşünmesini sağlamaya yönelik olmuştur. Onun örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz.
             Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan ve rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz eder, bütün İslam âleminin Mevlid Kandili'ni tebrik eder; birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

 

                                                                                                                                        Muzaffer AKÇAM

                                                                                                                  Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü