…
11 Ekim 2022, Salı Yenişehir, Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın Dünya Kız Çocukları Günü Mesajı


          Türkiye, Peru ve Kanada’nın girişimleriyle, geleceğin anneleri, iş kadını, siyasetçi ve yöneticileri olan kız çocuklarımızın çocuk haklarından eşit olarak yararlanmadığı, onlara verilecek her desteğin kız çocuklarına karşı ayrımcılığı ve şiddeti önleyeceği, onları güçlendireceği ve bunun toplumsal açıdan yararı önemle vurgulanmış ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 19 Aralık 2011 tarihli toplantısında 11 Ekim gününün “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kabul edilmesine oybirliğiyle karar verilmiştir. Bu vesileyle tüm çocuklarımızın ve kız çocuklarımızın Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutluyorum.

 

          Çocuklar insanlık ailesinin en büyük zenginliği, geleceğimizin teminatı, medeniyetimizin varisleridir. Bilhassa kız çocuklarımız bu zenginliğimizin perçinlenmesinde ve gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir yere sahiptir. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak kız çocuklarımızın eğitimi, sağlığı, istikbali, ahlaklı ve milli-manevi değerlerimize bağlı birer birey olarak yetiştirilmeleri, her dönemde önem ve öncelik verdiğimiz konular arasında olmuştur. Kız çocuklarımızın erken yaşta evlenmelerinin önüne geçilmesi,  eğitim imkânlarına erişiminin iyileştirilmesi ve engellerin ortadan kaldırılması için tüm imkânlarımızı seferber etmekteyiz. Bu yolda geleceğimizi güvenle emanet edeceğimiz anneleri, iş kadınlarını, öğretmen, mühendis kızlarımızı hep birlikte yetiştirmeye devam edeceğiz.

          Ülkemize ve tüm dünyaya değer katan kız çocuklarımızın 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Gününü en kalbi duygularımla kutluyor, yepyeni umutlar getirmesini temenni ediyorum.

 

                                                                                                                         Muzaffer AKÇAM

                                                                                                  Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü