…
02 Aralık 2023, Cumartesi Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Aydın POLAT'ın Engelliler Günü Mesajı


   İl Müdürümüz Sayın Aydın POLAT’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı;

   Toplumumuzun bir parçası olan engelli vatandaşlarımız için 3 Aralık tarihi, Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiş ve bugün de hayata engelli bireylerin penceresinden bakmak, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalık yaratmak amaçlanmıştır.

   Engeli olan vatandaşlarımızın mutlu bir hayat sürmeleri için çalışmak bizlerin en önemli görevlerindendir. Günümüzde Devletimizin bu noktada çok önemli çalışmalara imza attığı görülmektedir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hareket eden Devletimiz; engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları, günlük yaşama engelsizce katılmaları, toplumla bütünleşmeleri, fırsat eşitliğine sahip olmaları için çok ciddi temel kanuni düzenlemeler yapmış ve hayata geçirilen sosyal politikalar vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın çok daha kapsamlı hizmetlerden istifade edebilme imkânı sağlanmıştır.

   Tüm zorluklara rağmen özellikle son yıllarda spordan eğitime, sanattan siyasete kadar, hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azimleri her türlü takdiri hak etmektedir. Yakın zamanda Hollanda’da düzenlenen Avrupa Paralimpik Şampiyonasında sporcularımızın 52 madalya kazanmış olması, azmin, kararlılığın en güzel örneğidir. Bu durum göstermektedir ki engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmektir.

   Bu duygu ve düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü toplumda engellilik konusunda farkındalık oluşturması ve engellilerimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlaması dileğiyle kutluyor, tüm engellilerimize ve onların ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Yarınlarının, bugünden daha iyi olmasını diliyor, her gün yanlarında olduğumuzu belirterek, selam ve sevgilerimi sunuyorum.

 

                                                              Aydın POLAT

                                 Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü