…
…
…
21 Temmuz 2023, Cuma Ankara - Türkiye

Çocuk Danışma Kurulunun 2023 Yılı İkinci Toplantısı Gerçekleştirildi.


Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin ilke ve hükümlerinin etkin bir şekilde hayata geçirilmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde oluşturulan Çocuk Danışma Kurulu’nun 2023 yılı ikinci toplantısı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Toplantıda çocuklar, Kasım ayında düzenlenecek olan XXIV. Çocuk Forumuna yönelik tema önerileri ve Forumun hazırlık çalışmalarına yönelik görüşlerini dile getirdiler.

Ayrıca çocuklar, toplantı da Çocuk Hakları İl Çocuk Komitelerinin 2023 yılına ait çalışmalarını değerlendirerek Eylem Planına yeni öneriler getirdiler.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Dr. Musa Şahin, “81 ilimizde, komiteler bünyesindeki arkadaşlarınızla çocuk haklarının tanıtılması ve farkındalık oluşturulmasına yönelik yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinizle gurur duyuyoruz” dedi.

Çocukların kendilerini ilgilendiren her alanda söz sahibi olmalarını ve kendi görüşlerini ifade etmelerinin önemine vurgu yapan Dr. Musa Şahin, “sizlerin toplumsal hayatın her alanına etkin katılımınızı sağlamak için çalışıyoruz” dedi.

Azerbaycan Çocuk Meclisi Heyetinden Üyeler Toplantıya Katıldı.

Toplantıda bu yıl bir ilk olarak Azerbaycan Çocuk Meclisi Heyetinin üyeleri de Çocuk Danışma Kurulunun toplantısına katılım sağladı.

Dr. Musa Şahin, kardeş ülke Azerbaycan’dan katılım sağlayan çocuklara da katılımlarından dolayı teşekkürlerini ileterek bundan sonraki süreçte Türkiye’deki arkadaşlarıyla birlikte yürütülecekleri çalışmalarda ve Azerbaycan’da yürütecekleri faaliyetlerde başarı dileklerini iletti.

Ayrıca Şahin, 2022 yılında düzenlenen Uluslararası Çocuk Forumunda tüm dünyaya örnek bir çalışma sergiledikleri için Danışma Kurulu Üyelerine, Çocuk Hakları Komitelerine üye çocuklara ve Foruma katılım gösteren tüm çocuklara da toplantıda teşekkür etti.