…
…
…
…
28 Temmuz 2023, Cuma Ankara - Türkiye

Çocukların Yaşam Becerilerinin Güçlendirilmesi ve Geliştirilmesine Yönelik Farkındalık Eğitimi Programı Başarıyla Tamamlandı.


Genel Müdürlüğü ile UNICEF iş birliğinde hem ailesinin yanında yaşayan hem de korunma ve bakım altında bulunan çocukların tüm gelişim alanlarının desteklenmesi, iyilik hallerinin artırılması ve yaşam becerilerinin güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Çocukların Yaşam Becerilerinin Güçlendirilmesi ve Geliştirilmesine Yönelik Farkındalık Eğitim Programı” Ankara’da, toplam 81 meslek elemanının katılımı ile tamamlandı.

Hedef Çocukların Yaşam Becerilerinin Desteklenmesi

Eğitim süreci boyunca elde edilecek çıktılar sonucunda; eğitim programının olgunlaşması, programın eğitici ve uygulayıcı eğitimlerine dönüştürülerek eğitici eğitimlerinin verilmesi ve bu sayede çocuklara, ebeveynlere ve bakım verenlere ulaşılarak çocukların yaşam becerilerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Eğitim Programının kapanışına katılan Bakan Yardımcısı Sayın Leman Yenigün “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın esenliği için yürüttüğümüz çalışmaları her bir çocuğun üstün yararı ilkesi ve bilinciyle yürütüyoruz.” dedi. YENİGÜN konuşmasında ayrıca değerli akademisyenlerin ve katılımcıların çocukların yaşam becerilerinin desteklenmesine yönelik yürütülecek çalışmalara sağladıkları katkılardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

UNICEF’ten de temsilcilerin katılım sağladığı programda UNICEF Türkiye Temsilci Yardımcısı Paolo Marchi konuşmasında “Bir kez daha program vesilesiyle Türkiye'de çocukların yaşam becerilerinin güçlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik ortaklarımızla iş birliği içerisinde çalışma taahhüdümüzü yeniliyoruz ve birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eğitim Modülleri Değerlendirildi

Beş gün süren eğitim programında aşağıda yer alan modüller ile bu modüllere ek olarak Etkinlikler Kutusu ve Gelişimsel Süreçler Kitapçığı ve Eğitmen/Eğitimci El Kitabı gibi destek dokümanlara yönelik de değerlendirmeler ele alındı.

1.Modül: İhmal ve istismar

2.Modül: Ebeveynlik

3.Modül: Gelişim ve Gelişimsel Krizler

4.Modül: Duyarlı Bakım

5.Modül: Günlük Rutinler

6.Modül: Pozitif Disiplin

7.Modül: Dijital Ebeveynlik

8.Modül: Etkileşimli Rutinler Oyun ve Kitap Modülü