…
…
…
…
07 Nisan 2024, Pazar Bursa, Türkiye

Otizm Farkındalığı Şehir Turu


İl Müdürlüğümüz, Bursa Otizm Derneği ve “Vos Garage 16’’ işbirliği ile gerçekleştirilen farkındalık konvoyu ile otizme dikkat çekildi.

Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinleri kapsamında otizme dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal duyarlılık sağlanması amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe İl Müdürümüz Faruk UYSAL, Bursa Otizm Derneği Başkanı Emel KANBEROĞLU, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, otizm tanılı bireyler ve aileleri katılım sağladılar.

İl Müdürümüz Faruk UYSAL; Otizm konusunda farkındalık oluşturmak, otizmli çocuklar ve ailelerine destek olabilmek adına bu tür organizasyonları çok önemsediklerini ifade etti. Bakanlığımızca hazırlanan Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik II. Ulusal Eylem Planı (2023-2030) planından ve Bakanımız Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ’ın müjdesini verdiği otizmli bireyler ve aileleri için Bireysel Sosyal Hizmet Danışmanlığı Modelinden bahsetti.

Etkinlik, mavi balonlar ile süslenmiş birbirinden renkli vosvoslarla Beşevler Meydanından başlayan şehir turu ile sona erdi.