…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
07 Nisan 2024, Pazar Bursa, Türkiye

ASDEP ile Daha Güçlüyüz


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile ailelerin ihtiyaç ve taleplerine uygun sosyal hizmet modelleri sunulmaya devam ediliyor.

Bu kapsamda 8 Nisan Dünya Romanlar günü vesilesi ile Nisan ayının ilk haftasında roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı mahallelerde saha çalışmaları gerçekleştirdik.

İnegöl Sosyal Hizmet Merkezimizce ailelerin yaşadığı sosyal ve ekonomik sorunları azaltabilmek için roman vatandaşların olduğu mahallerdeki aileler ziyaret edilerek ailelerin sosyal hizmetlere erişimini kolaylaştırmak amacıyla bilgilendirme ve rehberlik yapılmıştır.

Osmangazi Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüzce roman vatandaşların yaşadığı Demirkapı Mahallesi'nde vatandaşlarımıza yönelik ASDEP çalışması gerçekleştirilmiş ve yapılan çalışmada 165 hane ziyareti gerçekleştirilerek bakanlığımız hizmet modelleri hakkında rehberlik ve yönlendirme yapılmıştır.

Yıldırım Sosyal Hizmet Merkezimizce Hacivat ve Anadolu mahallelerinin muhtarları ziyaret edilmiş Bakanlığımız hizmet modelleri hakkında rehberlik ve yönlendirme yapılmıştır.

Gemlik Sosyal Hizmet Merkezimizce hane ziyaretlerimiz yapılmış ve rehber öğretmenlerimiz ile bir araya gelinerek hizmetlerimiz anlatılmıştır.

Yenişehir Sosyal Hizmet Merkezimiz tarafından İznik ilçesi Yeşil Camii Mahalle Muhtarı ile görüşme gerçekleştirilerek hane ziyaretlerinde bulunulmuştur.

Mustafakemalpaşa Sosyal Hizmet Merkezimizce roman vatandaşların yaşadığı Yenidere ve Dere Mahallelerinde hizmetlerimizden faydalanan hanelere ziyaret gerçekleştirilmiştir