…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Nisan 2024, Pazartesi Bursa, Türkiye

8 Nisan Dünya Romanlar Günü Kutlu Olsun Birliğimiz Daim Olsun


Roman kültürü yaşatılması ve toplumun dikkatini Roman vatandaşların karşılaştığı sorunlara çekmek amacıyla 8 Nisan Dünya Roman Günü’nde Bursa Valiliğimizin himayelerinde Vakıflar Bölge Müdürlüğünün katkıları ile “İftar Buluşması” gerçekleştirildi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen program ile Vali Yardımcımız Sayın Sultan DOĞRU, Vakıflar Bölge Müdürü Dr. Haluk YILDIZ, İl Müdürümüz Faruk UYSAL, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek başkanları ve pek çok davetli bir araya geldi.

Vali Yardımcımız Sayın Sultan DOĞRU, Vakıflar Bölge Müdürü Dr. Haluk YILDIZ, Yeşil Bursa Roman Dernekleri Federasyonu Adına Orçun ZOLUN ve Roman Saha Koordinatörü Şaduman KURUOĞLU gerçekleştirdikleri konuşmalarda Roman vatandaşların toplumun ayrılmaz bir parçası olduğu ve ülkenin her kesimine değer kattığını vurguladılar. Ayrıca, romanların karşılaştığı zorluklara dikkat çekilerek, toplumun bu konuda daha fazla farkındalık oluşturması gerektiği belirtildi.

Kültürel çeşitliliği desteklemeyi ve toplumun her kesiminin bir arada daha güçlü olabileceği bilincini yaymayı amaçlanan programda birlik ve beraberlik mesajları verildi.