…
…
…
04 Haziran 2021, Cuma Ankara

Sosyal Hizmet Merkezlerinin Kapasitesini Güçlendirme Programı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı


Sosyal Hizmet Merkezlerinin (SHM) Kapasitesini Güçlendirme Programı Değerlendirme toplantısı 3-4 Haziran 2021 tarihinde çevrim içi ortamda yapıldı. Genel Müdürümüz Dr. Olgun Gündüz ve UNHCR Koruma Bölümü Temsilci Yardımcısı Giulia Ricciarelli-Ranawat’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıya; Genel Müdür Yardımcısı Şuayip Tunçal, Göç Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanı Melih Onur Erdoğan, uzmanlar ve 88 SHM müdürü, Program kapsamında istihdam edilen 85 tercüman ile 110 meslek elemanı katıldı.

Üç oturum halinde düzenlenen toplantının Perşembe günü sabah oturumunda Sosyal Hizmet Merkezlerinin Kapasitesini Güçlendirme Programı kapsamında desteklenen 88 SHM Müdürüne; program faaliyetlerine yönelik sunum yapıldı. Sunumun ardından SHM müdürlerinin, programın etkinliğinin ve kalitesinin artırılmasına ilişkin görüş ve önerileri alındı.

Toplantının öğleden sonraki oturumunda ise Sosyal Hizmet Merkezlerinin Kapasitesini Güçlendirme Programı kapsamında istihdam edilen tercümanlarla Program kapsamında yapılan faaliyetlerin yer aldığı sunum gerçekleştirildi. Program; tercümanların görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

Toplantının üçüncü ve son oturumu, 4 Haziran Cuma günü gerçekleştirildi. Toplantı, Program kapsamında istihdam edilen 110 meslek elemanına yönelik sunum ve değerlendirmelerle sona erdi.

Sosyal Hizmet Merkezlerinin Kapasitesini Güçlendirme Programı 2018 yılından itibaren Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile yürütülmektedir. Program ile Sosyal Hizmet Merkezlerinin beşeri ve teknik kapasitesini güçlendirerek geçici koruma ve uluslararası koruma statüsünde bulunan ihtiyaç sahibi yabancıların sosyal hizmetlere erişiminin artırılması amaçlanmaktadır. Program kapsamında bugüne kadar 28 ilde bulunan 88 SHM’de tercüman ve meslek elemanı istihdamı yapılmıştır.