…
…
09 Haziran 2021, Çarşamba Ankara

Türk Kızılayı Personeline Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Farkındalık Eğitimi


Afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetlerinin çerçevesini çizmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Bakanlığımız ve destek çözüm ortaklarımız personeline yönelik düzenlenen "Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Farkındalık Eğitimleri devam ediyor. Eğitimler kapsamında 9 Haziran 2021 tarihinde Kızılay personeline yönelik 'Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Farkındalık Eğitimi' çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

Eğitime; Kızılay'ın Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Adana, Mersin, Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Kocaeli, Bursa ve Konya illerinde hizmet sunan Toplum Merkezlerinde görevli sosyal çalışmacı, psikolog, takım lideri, gençlik çalışanı, program sorumlusu, hemşire, çocuk gelişimi uzmanı, sağlık uzmanı, psikolojik danışmanlardan oluşan 51 çalışanı katıldı.

Programda; “Afet ve Acil Durumlarda Temel Kavramlar, Türkiye Afet Müdahale Planı, Psikososyal Destek Ulusal ve Yerel Plan, Psikososyal Müdahale ve Temel İlkeler ve Çalışana Destek” başlıklarında sunum yapıldı. İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden Psikolog Yeter Kutlu, Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı'ndan Sosyal Çalışmacı Gülşah Alakara Özcan ve Kızılay Genel Müdürlüğü'nden Psikolog Ayşe Çelik Programda Eğitimci olarak yer aldı.

Eğitim, katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona erdi.