…
…
04 Haziran 2021, Cuma Ankara

Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Farkındalık Eğitimi AFAD Personeline Düzenlendi


Afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetlerinin çerçevesini çizmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Bakanlığımız ve destek çözüm ortaklarımız personeline yönelik düzenlenen "Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Farkındalık Eğitimleri" AFAD merkez ve taşra teşkilatı personelinin katılımıyla 3 Haziran 2021 tarihinde çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

Eğitime; uzman, sosyal çalışmacı ve psikologlardan oluşan AFAD merkez ve taşra teşkilatında görevli 38 AFAD personeli katıldı.

Programda; “Afet ve Acil Durumlarda Temel Kavramlar, Türkiye Afet Müdahale Planı, Psikososyal Destek Ulusal ve Yerel Plan, Psikososyal Müdahale ve Temel İlkeler ve Çalışana Destek” başlıklarında sunum yapıldı. Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Psikolog Özgün Baştürk Kahveci, Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığından Sosyal Çalışmacı Gülşah Alakara Özcan ve İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Psikolog Yeter Kutlu Programda Eğitimci olarak yer aldı.

Eğitim, katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona erdi.