…
…
…
…
…
09 Mayıs 2024, Perşembe Artvin, Türkiye

Trafikte Bende Varım Mottosu ile Düştük Yollara


     01-07 Mayıs Haftası ülkemizde Trafik haftası olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz ve Artvin Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Artvin Çocuk Evleri Müdürlüğü, Artvin İl Emniyet Müdürlüğü, Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde, İl Çocuk Hakları Komite üyeleri ve Atatürk Ortaokulu’ndan çocukların katılımı ile ‘Çocukların Trafikte Görünürlüğü’nün artırılması ve çocukların da Trafikte Var Olduğuna dikkat çekmek, çocuklara çocuk hakları, çocukların demokratik temsil ve hak arama hüviyetleri açısından farkındalık kazandırmak amaçları ile Artvin Yenimahalle okullar bölgesinde yürüyüş etkinliği gerçekleştirilmiştir.
     Yürüyüş sonucunda Artvin Çocuk Evleri Müdürlüğü bünyesinde yer alan İl Çocuk Hakları Komitesince ‘Trafikte Bende Varım’ mottosu ile hazırlanan Trafik Haftası bildirisi İl Çocuk Hakları Komite temsilcisi tarafından okunarak yürüyüş sonlandırılmıştır.
      Yürüyüş öncesinde çocuklara Okul Destek Projesi kapsamında temini gerçekleştirilen şapka, reflektif bileklik ve anahtarlık gibi hediyeler dağıltılmıştır.
Yürüyüşte çocukların vatandaşların dikkatini cezbettiği ve yürüyüşün vatandaşlar tarafından ilgi ile takip edildiği gözlemlenmiştir.