…
25 Kasım 2023, Cumartesi Artvin,Türkiye

İl Müdürümüz Şentürk AĞIRBAŞ'ın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı


25 Kasım, Birleşmiş Milletlere üye birçok ülke gibi ülkemizde de Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü olarak anılmaktadır.
Kadınlar; kırda, kentte, doğuda, batıda, eğitim hayatında, siyasi arenada, iş ve bilim dünyasında, aile kurumunda kısacası gerek kamusal alanda gerek ev içinde varlığı ve üretkenliğiyle toplumların lokomotifidir.
Ancak biliyoruz ki evrenselleşmiş bir olgu haline gelen kadına yönelik şiddet toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin en acımasız örneğidir ve toplumları derinden etkilemektedir.
Yalnızca kadın olmaları nedeniyle ayrımcılığa uğrayan, şiddete maruz kalan ve yaşama hakkı dahil olmak üzere temel hak ve özgürlükleri ihlal edilen kadınların varlığı inkar edilemez.
Kadınların karşılaştığı şiddet, cinsiyete dayalı ayrımcılığın hem nedeni hem de sonucu olarak kendini yeniden üretip durmakta ve başa çıkılması oldukça güç bir hal almakta, kadınların kamusal alanda eşit biçimde yer almasına engel olmakta, yoksulluktan en fazla etkilenen kesim olmasına yol açmakta ve kimi zaman yaşam haklarının ellerinden alınmasına neden olmaktadır.
Her ne biçimde olursa olsun şiddet kabul edilemez. Kadına şiddetin hiçbir gerekçenin arkasına saklanamayacağını, bir insan hakkı ihlali ve bir suç olduğunu, bir toplumda yaşayan bütün insanların ortak sorunu olduğunu ısrarla ısrarla tekrarlamalıyız.
İlimizdeki hiçbir kadın şiddete karşı yalnız ve çaresiz değildir. Kadınlarımız, bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor.
Artvin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadelemizi etkin ve ısrarcı bir şekilde sürdüreceğimizi bilmenizi isteriz . “Kadına Yönelik Şiddet İnsanlığa İhanettir”. Kadına yönelik şiddetin bahanesi olamaz. Kadına Şiddet Suçtur!