…
…
…
03 Kasım 2021, Çarşamba AMASYA/TÜRKİYE

Mihri Hatun 1. Kadın Kongresi


Amasya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde ve Valimizin eşi Hanımefendi Esra MASATLI’nın himayelerinde   Mihri Hatun 1.Kadın Kongresi yapıldı.Belediye Kültür Merkezinde 27.10.2021 tarihinde yapılan kongreye kadınlarımız tarafından yoğun ilgi gösterildi.

İl Müdürlüğü AEP Birim Sorumlusu Melek KARADENİZ’in konuşmalarıyla başlayan program,  Hanımefendi Esra MASATLI’nın konuşmalarıyla devam etti. Konuşmalarında kadınların eğitim ve iş hayatında olmalarının önemini vurgulayan Hanımefendi, ayrıca kadınların toplumsal hayatta var olmaları için devletimizin önemli çalışmalar yaptığını belirtti.

Program içeriğinde yer alan ilimizin girişimci kadınlarından Aytül KARAMAN SANAN ve Medine ALKOÇ’un konuşmaları ve başarılarının anlatıldığı video, programa katılan kadınlar tarafından takdir topladı.

Programın sonunda ise Amasya İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinden Hamza KILIÇALP tarafından çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme, uyuşturucu suçları ile mücadele de kadınlara yönelik farkındalık oluşturmak ve bilinçlendirmek amacıyla “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında  Narko Rehber Eğitimi konulu sunum yapıldı. Konu ile ilgili İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’nun konuşmalarının da yer aldığı sunum büyük ilgi gördü.

               Halkımızın ihtiyaç ve taleplerinin  tespit edileceği anket formlarının doldurulması ile sona eren Mihri Hatun 1. Kadın Kongresi ile ilgili çalışmalar Müdürlüğümüz bünyesinde devam edecektir.