…
09 Kasım 2021, Salı AMASYA-TÜRKİYE

10 KASIM GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ MESAJI


Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük komutan, devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde minnet ve şükranla anıyoruz.

           Büyük önder, milletimizden aldığı güç ve destek ile kurtuluş mücadelemize öncülük etmiş, yok edilmeye çalışılan vatan toprakları üzerinde yeni bir devlet kurmuş ve bizlere; bağımsız, laik ve demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni armağan etmiştir. Atatürk’ün en büyük ideali milli iradeye her koşulda sahip çıkarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır.     
            Gururla ifade etmek isterim ki Atatürk’ün kendisinden sonraki nesillere miras olarak bıraktığı bu ideale ulaşmada özellikle son yıllarda büyük bir mesafe kat edildi. Bugün ülkemiz istikrarla güçlenmeye, büyümeye devam ediyor.

            Bizler bugünlerde onun eserlerini daha derinden düşünüp hissediyor, dünya çapında bir lidere sahip olmuş olmaktan duyduğumuz gururu bir kez daha yaşıyoruz. Onun emanetlerine sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak en önemli görevlerimizdendir.      
            Bu düşünce ve duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Mekânları cennet olsun.

                                                                                                                 AHMET KIRLANGIÇ