…
01 Mayıs 2022, Pazar Amasya Türkiye

İl Müdürümüz İbrahim BAŞ'ın Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı


Paylaşarak dayanışmanın hayata geçtiği, yapılan ibadetlerle manevi huzurun yaşandığı, rahmet ve bağışlanma ayı Ramazan’ın ardından; birliğimizin pekişmesine, toplumsal hoşgörü ve kucaklaşmanın daha da güçlenmesine vesile olan Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Toplumsal dayanışma ve birliğimizin temel taşlarından olan bayramlarımız, gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olduğundan, hepimiz için büyük anlam taşımaktadır.    Ramazan Bayramı’nın manevi iklimi de, sevgi ve saygı bağlarımızı güçlendirir, atalarımızdan bize miras kalan üstün değerlerimizi ebedi kılar. İslam alemini saran bu kutlu günleri gönüllerin kazanıldığı, dostluk ve muhabbet duygularının geliştiği müstesna günler olarak idrak etmeliyiz. 

Yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı bu özel günlerde büyüklerimizi ziyaret ederek hayır duasını almalı, küçüklerimize sevgi ve şefkatle yaklaşarak, onların Bayram sevincine ortak olmalıyız.Bayramlar, birlik ve beraberliğimizin en önemli unsurlarındandır.

Aynı dinin, aynı inancın neşesinde insanları birleştiren, yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları onaran ilahi bir armağan olan bayramlarda, iyiliklere ve güzelliklere yönelmeli, yardımlaşma ve dayanışmanın önemini hatırlayarak, ihtiyaç içinde bulunanlara yardım eli uzatılmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Ülkemiz, Milletimiz ve tüm Müslümanların, şehit ve gazi ailelerimizin, gazilerimizin, personelimizin, çatımız altında bulunan büyüklerimiz ve sevgili evlatlarımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, aileniz ve sevdiklerinizle geçireceğiniz huzurlu bir bayram olmasını dilerim.