…
08 Temmuz 2022, Cuma Amasya Türkiye

İl Müdürümüz İbrahim BAŞ’ın Kurban Bayramı Mesajı


Bayramlar, milletimizin manevi değerlerinin ve tarihimizin derinliklerinden gelen yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel yaşandığı müstesna günlerdir. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından Müslümanların birbirleri ile kaynaştığı; başta sevgi ve saygı olmak üzere, milletçe yardım etme fırsatı veren bir  “Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, toplumsal dayanışma ve kaynaşmanın arttığı, birlik ve beraberlik duygularının doruğa ulaştığı, dargınlıkların ortadan kaldırıldığı, toplum ve aile fertlerinin birbirine daha sıkı sarıldığı müstesna günlerdir.

Kurban Bayramı’nın manevi iklimi de, sevgi ve saygı bağlarımızı güçlendirir, atalarımızdan bize miras kalan üstün değerlerimizi ebedi kılar. İslam âlemini saran bu kutlu günleri gönüllerin kazanıldığı, dostluk ve muhabbet duygularının geliştiği müstesna günler olarak idrak etmeliyiz.  Kalplerimizin beraber çarpması için, birbirimize sevgimizi göstermemiz için mesafelerin yakın olmasına gerek yok. Bayramlar, birlik ve beraberliğimizin en önemli unsurlarındandır.

Aynı dinin, aynı inancın neşesinde insanları birleştiren, yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları onaran ilahi bir armağan olan bayramlarda, iyiliklere ve güzelliklere yönelmeli, yardımlaşma ve dayanışmanın önemini hatırlayarak, ihtiyaç içinde bulunanlara yardım eli uzatılmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Ülkemiz, Milletimiz ve tüm Müslümanların, şehit ve gazi ailelerimizin, gazilerimizin, personelimizin, çatımız altında bulunan büyüklerimiz ve sevgili evlatlarımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, aileniz ve sevdiklerinizle geçireceğiniz huzurlu bir bayram olmasını dilerim.