…
30 Haziran 2022, Perşembe Amasya Türkiye

İl Müdürümüz İbrahim BAŞ’ın 30 Haziran Koruyucu Aile Günü Kutlama Mesajı


Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devletidir. Bu kapsamda kimsesizlerin kim’i, sahipsizlerin sahibi olmaya çalışmakta, çocukları barındırmakta, yaşlılara bakmakta, çocuklara hamilik yapanları ekonomik olarak desteklemektedir. Ancak devlet ne kadar gayret ederse etsin bütün sorunları kendisinin tam olarak çözmesi mümkün değildir. Devlet millet olarak el ele verdiğimizde işler daha insani, daha huzurlu şekilde yürütülmektedir.

Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Ailenin bu görevi yerine getiremediği durumlarda çocuk, devlet koruması altına alınmaktadır. Korunmaya ihtiyacı olan çocuklarımız için aile odaklı sosyal hizmet modellerimizin başında koruyucu aile hizmeti gelmektedir. Koruyucu aile hizmetinin amacı, koruma altındaki çocukları birebir ilgi, koruma, sevgi, destek ve gözetim sağlayacak koruyucu aileleriyle buluşturmaktır.

Sürekli olarak Türkiye’de ikamet eden, 25-65 yaş aralığında bulunan, en az ilkokul mezunu olup düzenli geliri olan, sabıka kaydı bulunmayan, Sağlık Kurulu Raporunda “Koruyucu Aile Olmasında Sakınca Yoktur” ibaresi ile koruyucu aile olması tıbben uygun görülen, evli/bekâr, çocuklu/çocuksuz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes  (çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi olmamak kaydıyla) koruyucu aile olabilir.

2022 Haziran ayı itibariyle İlimizde 53 koruyucu aile yanında 69 çocuğumuz bulunmaktadır.  İlimizde halen sırada bekleyen 11 ailemiz bulunmaktadır. “Ülkemizde Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde devam eden ve bizlere de çok önemli misyon yükleyen ve bizim de çok kıymet ve önem verdiğimiz koruyucu aile hizmet modeli, İl Müdürlüğümüz tarafından titizlikle yürütülmektedir. 

Aile olmak kan işi değil yürek işidir. Ben inanıyorum ki bu toplumda kahraman yürekler var. Ben inanıyorum ki bizim insanımız merhamet medeniyetinin mensupları olarak bugüne kadar nasıl kimsesizlere sahip çıktıysa bundan sonra da sahip çıkacaktır. Bu anlamda bu çocuklarımıza sahip çıkan tüm ailelerimizi kutluyorum.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı 24.06.2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan genelge ile 30 Haziran tarihinin "Koruyucu Aile Günü" olarak kutlanmasına karar verilmiştir

Bu vesile ile bütün çocuklarımızın güven içinde, mutlu bir şekilde hayatını sürdürebileceği ailelere kavuşmaları ümidi ve gayretiyle, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü’nü kutluyor, koruyucu ailelerimize ve çocuklarımıza sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyorum.