…
…
19 Mart 2024, Salı Yalova, Türkiye

İl Müdürümüz Arif LAÇİN’in “18 – 24 Mart 2024 Yaşlılar Haftası” Mesajı


İl Müdürümüz Arif LAÇİN tarafından yapılan açıklamada;

Bilindiği üzere bu hafta Yaşlılara Saygı Haftası olarak da bilinmekte ve ülkemizde de; farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl kutlanmaktadır.

Yaşlılarımız, varlıklarıyla, tecrübeleriyle toplumumuza rehberlik yapan, değer katan, değerlerimizi gelecek nesillere taşıyan, geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran yeri doldurulamaz büyüklerimizdir. Bu nedenle gerek gelenek, görenek, örf ve adetlerimizden kaynaklı gerekse sosyal devlet olma ilkesi gereği toplumumuzun zenginliği olan yaşlılarımızı el üstünde tutmalı, onların toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara eşit bir biçimde sahip olarak kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamalıyız. Yaşlılarımız, milletimizin Onurudur. Bu bilinç ile hareket etmeliyiz.

Ülkemiz nüfusunun yaklaşık % 10’unu oluşturan yaşlı nüfusu, özellikle sağlık ve ekonomik alandaki gelişmeler, buna bağlı olarak ortalama yaşam süresinin uzaması, doğum oranındaki azalış gibi nedenlerle sürekli artış eğilimi göstermektedir. Ailelerimizin geniş ailelerden çekirdek aile yapısına geçmeye başlaması ile birlikte özellikle bu yaşlılarımızın kurum bakımına olan ihtiyacı artmıştır.

Bu kapsamda kurum bakımını talep eden yaşlılarımız için Huzurevine yerleştirilme işlemleri yapılmaktadır. İlimizde Çınarcık ilçesinde 110 kapasiteli, Merkez Paşakentte 70 kapasiteli olmak üzere iki tane Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile bakım, rehabilitasyon, psiko sosyal destek hizmetleri verilmekte, düzenlenen çeşitli etkinlikler ile toplumla bütünleşmeleri sağlanmaktadır.

Ailesi yanında bakım ihtiyacı karşılanan bireylere, Evde Bakım Hizmetleri kapsamında destek verilmektedir. Evinde yaşamayı tercih eden yaşlılarımıza, evde sağlık hizmetleri, sosyal yardımlaşma dayanışma vakfı tarafından yapılan ayni nakdi yardımlar gibi hizmetler ile destek olunmakta, Bu çerçevede yaşlılarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için Devlet olarak tüm gücümüzle hizmet vermeye çalışmaktayız.

Yaşlısına sahip çıkan toplumların, geleceğinin garanti altında olduğu düşüncesi ile tüm yaşlılarımızın 18-24 Mart Yaşlılar Haftasını kutluyorum.