…
…
…
…
…
…
…
21 Eylül 2023, Perşembe Edremit Van

Van’da Aile Çalıştayı Düzenlendi


          İl Müdürlüğümüz tarafından sosyal sorunların tespiti ve çözümü, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla "Aile Çalıştayı" düzenlendi.

         Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen çalıştaya İl Müdür yardımcımız Nesibe Yılmaz, Yüzüncü Yıl Üniversitesinde görevli Öğretim görevlisi Mehmet Yurtlu Moderatör lüğünde ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
         

         Çalıştayın açılış konuşmasını İl Müdür yardımcımız Nesibe Yılmaz gerçekleştirdi. 81 ilde “Aile Çalıştayı” düzenlenmesi talimatı üzerine bizde Van İl Müdürlüğü olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesinden kıymetli Akademisyen hocaların moderatör’lüğünde aile konulu çalıştay’ımızı gerçekleştireceğiz, çıkacak sonuçların ailenin problemlerine çare olması adına Bakanlığımıza ileteceğiz. Bu çalışmada bizlere destek veren Üniversitemize ,Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Sivil Toplum Örgütlerinin kıymetli temsilcilerine, programın hazırlanmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor çalıştay’ın hayırlara vesile olmasını diliyorum.’’dedi.
         

         Çalıştay da "aile, eşitlik, adalet, sosyal kalkınma, refah, hayat boyu gelişim, öğrenme, çevre, iklim, teknoloji, dijitalleşme ve aile odaklı sosyal hizmetler,                  Aile ve evlilik algısı" konuları ele alındı. Konuşmanın ardından katılımcılara İl Müdür yardımcımız Nesibe Yılmaz tarafından katılımcı belgeleri takdim edildi. Program aile fotoğrafı çekimi ile son buldu.